Η Λαϊκή Στσπείρωση μας ενημερώνει για το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 19ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 19ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (1)

Την Δευτέρα 19 -12-22 φέραμε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο τα παρακάτω θέματα:

⦁ Το πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας στο νησί μας.

⦁ Το αίτημα προς την περιφέρεια Ν. Αιγαίου να συμπεριλάβει στο τεχνικό της πρόγραμμα τη μελέτη νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το νότιο με το βόρειο τμήμα του νησιού με παράκαμψη της Παροικιάς .

⦁ Μελέτη για την καταγραφή των αναγκών σε σχολική στέγη σε βάθος 20ετιας.

Οι εισηγήσεις μας που ψηφίστηκαν ομόφωνα, εκτός του πρώτου θέματος που θα ακολουθήσει ξεχωριστό δελτίο τύπου, ήταν οι παρακάτω:

⦁ Αίτημα προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ώστε σε πρώτη αναμόρφωση του τεχνικού της προγράμματος έτους 2023 να συμπεριλάβει τη μελέτη νέου επαρχιακού οδικού άξονα σύνδεσης του επαρχιακού οδικού δικτύου Αγκαιριάς- Πούντας με το επαρχιακό οδικό δίκτυο Νάουσας – Λευκών με παράκαμψη της Παροικίας Πάρου».

«’Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Παροικιάς είναι γνωστό. Γνωστές και οι προσπάθειες επίλυσης του προ 22ετιας από την τότε δημοτική αρχή του Κ. Αργουζή, με την προοπτική δημιουργίας δεύτερου περιφερειακού. Γνωστή επίσης η ακύρωση αυτής της προσπάθειας από την μετέπειτα διοίκηση του Ι. Ραγκούση.

Εδώ και χρόνια η Παροικιά και επομένως ολόκληρο το νησί βιώνει τις συνέπειες αυτής της επιλογής. Είναι φανερό ότι λόγω αύξησης του μόνιμου πληθυσμού, συγκέντρωσης υπηρεσιών και δομών στη πρωτεύουσα, αύξησης του εποχικού πληθυσμού και της προσεχούς ολοκλήρωσης των έργων του αεροδρομίου τα προβλήματα αυτά θα πολλαπλασιαστούν.

Από την άλλη πολύ περισσότερο σήμερα, μιλάμε για την ύπαρξη ενός οδικού δικτύου που σε καμμιά περίπτωση δεν αποτελεί δημοτική οδό αλλά οδικό άξονα μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου, με σκοπό τη σύνδεση του νότιου μέρους του νησιού και του αεροδρομίου με το βόρειο- βορειοανατολικό και κεντρικό τμήμα του με παράκαμψη του οικιστικού ιστού της Παροικιάς.

Επιπλέον πρόκειται για ένα έργο με μελέτη υψηλού κόστους και πολύ περισσότερο κόστους υλοποίησης, που προφανώς χρειάζεται ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Οι ευθύνες της παρούσας διοίκησης του δήμου είναι πολύ μεγάλες. Παρακολουθεί εδώ και οκτώ χρόνια τη μεγέθυνση του προβλήματος χωρίς καμμιά παρέμβαση έχοντας στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου επί 8ετία ένα κωδικό 25.000 ευρώ, για τα μάτια του κόσμου και χωρίς να αναλαμβάνει καμμιά πρωτοβουλία».

Αυτός είναι ο λόγος της πρωτοβουλίας μας να φέρουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

⦁ Συζήτηση και λήψη απόφασης για μελέτη καταγραφής των αναγκών σε σχολική στέγη σε βάθος 20ετίας.

«Οι ρυθμοί με τους οποίους ανταποκρίνεται η ελληνική πολιτεία για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών στο χώρο της εκπαίδευσης είναι γνωστοί και συνέπεια του απαράδεκτα χαμηλού ποσοστού των προϋπολογισμών της χώρας για την παιδεία, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Στο νησί μας τα 4 νηπιαγωγεία της Παροικιάς στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους ακατάλληλους, το 2ο γυμνάσιο αποτελεί ανάγκη εδώ και πολλά χρόνια με άγνωστο τον χρόνο κατασκευής του, τα δημοτικά της Παροικιάς έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες στέγασης και στο 2ο Δημοτικό χρησιμοποιούν νοικιασμένους χώρους. Να θυμίσουμε ότι από το 2019 εκκρεμεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για έκδοση συμπληρωματικής οικοδομικής άδειας για το 2ο Δημοτικό χωρίς να έχει γίνει κάτι μέχρι σήμερα. Από την άλλη η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού είναι δεδομένη και πρέπει να μελετηθεί ο ρυθμός αυτής της αύξησης ώστε να υπάρξει προγραμματισμός για τις ανάγκες σε βάθος χρόνου και παράλληλα να γίνει η αναζήτηση και δέσμευση των απαιτούμενων χώρων για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων».

Πάρος 21-12-22

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου