Οχι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την Υγεία

Διαδήλωση της ΟΕΝΓΕ χτες έξω από τη Βουλή. Νέα παναττική απεργία σήμερα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.



«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-λαιμητόμος της δημόσιας περίθαλψης - Όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών - Υγεία δωρεάν για όλο τον λαό - Όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους», έγραφε το γιγαντοπανό της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία είχε προκηρύξει για χθες 24ωρη παναττική απεργία. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη απαίτησαν με συγκέντρωσή τους έξω από τη Βουλή γιατροί από όλα τα νοσοκομεία της Αττικής και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Το νομοσχέδιο υψώνει νέα, ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών σε δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία, διατυμπάνισαν οι διαδηλωτές. Εξυπηρετώντας την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον χώρο, καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, σπρώχνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αναζητήσουν εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και τους ασθενείς να γίνονται πελάτες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

«Φέρνετε αυτό το έκτρωμα παρά την καθολική αντίθεση χιλιάδων γιατρών, της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών και μεγάλων Ενώσεων της χώρας», τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας στην ακρόαση φορέων της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή.

Χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί, όπως είπε, έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στο τερατούργημα που σαρώνει ό,τι έχει απομείνει στη δημόσια Υγεία. Οσο για την ελευθερία επιλογής που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι δίνει στους ασθενείς, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ μίλησε για «ωμό εκβιασμό» την ώρα που οι ασθενείς βρίσκονται σε ανάγκη. «Ή θα πληρώσεις ή θα υπομείνεις πολύμηνη αναμονή», είπε χαρακτηριστικά.

«Προκηρύσσετε κάποιες θέσεις μέσα σε μια θάλασσα τραγικών ελλείψεων», απάντησε η Αφρ. Ρέτζιου στο κυβερνητικό αφήγημα ότι τα κενά υπάρχουν εξαιτίας της άρνησης των γιατρών να εκδηλώσουν ενδιαφέρουν για τις προκηρυσσόμενες θέσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι κενές θέσεις δεν είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ενδιαφέροντος των γιατρών, αλλά των απάνθρωπων ωραρίων και των πολύ χαμηλών μισθών. Για την κυβέρνηση, τόνισε, προτεραιότητα αποτελεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, αντί για μαζικές μόνιμες προσλήψεις και υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας για τον λαό, «ενώ με το νομοσχέδιο νομιμοποιείτε το πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών και το δημόσιο νοσοκομείο θα μετατραπεί σε δεξαμενή άντλησης πελατείας για τα ιδιωτικά ιατρεία».

Σημειώνεται ότι η Αφρ. Ρέτζιου δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της καθώς ο πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής της Ν.Δ., Βασίλης Οικονόμου, τη διέκοπτε διαρκώς.

● Σήμερα: Νέα 24ωρη παναττική απεργία από ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

● την Πέμπτη: Στα νοσοκομεία της Αττικής, με απόφαση της ΕΙΝΑΠ προκηρύσσεται νέα 24ωρη απεργία.

Πηγή: efsyn

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου