Μήπως όσοι υποστηρίζουν τη συγκρότηση δημοτικής κομματικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάρο, ή είναι απληροφόρητοι ή αλλού σκοπεύουν;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει. Τουλάχιστον για όσο διάστημα έχει ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα.

Το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του ΄19, το 31% και κάτι, μετά την κυβερνητική διαχείριση κρίσιμων για τη χώρα καταστάσεων και υπό καθεστώς μνημονίων, απέδειξε την αντοχή του.

Στην Πάρο επίσης δεν τα πήγε και άσχημα.

Το 28% που έλαβε μεταφράζεται σε 2000 ψήφους.

Τώρα γιατί τα γράφουμε αυτά;

Μα γιατί κάποιοι γνωστοί κονδυλοφόροι επιμένουν ότι ένα κόμμα εξουσίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτρέπεται να μην κατεβάζει δικό του κομματικό ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές.

Το επιχείρημα μοιάζει λογικό για τους υποστηρικτές των κομματικών ψηφοδελτίων στις δημοτικές εκλογές.

Όμως η οριζόντια εφαρμογή του, αγνοώντας τις τοπικές συνθήκες, μπορεί να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα για το επιθυμητό, που στην Πάρο, είναι η απαλλαγή από την παρούσα δημοτική αρχή.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβασε δικό του ψηφοδέλτιο.

Ενίσχυσε με στελέχη του και για λόγους συγκυριακούς, τη Λαϊκή Συσπείρωση. Και από αυτά που διαβάζουμε στην πρόσφατη απόφαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, σε δήμους που μόνο με προγραμματικές συμφωνίες με άλλες τοπικές δυνάμεις, μπορεί να υπάρξει νικηφόρο αποτέλεσμα, θα επιδιώξει συνεργασίες.

Για του λόγου μας το αληθές παραθέτουμε και απόσπασμα από την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Η αλλαγή του πολιτικού τοπίου στο χώρο της αυτοδιοίκησης προϋποθέτει ανοιχτά νικηφόρα σχήματα με συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και πολιτική αξιοπιστία στις τοπικές κοινωνίες. Επομένως, η συμμετοχή και στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να προσανατολιστεί σε παρατάξεις και πρόσωπα, με σαφή προοπτική νικηφόρων αποτελεσμάτων».

Συμπέρασμα: Όσοι υποστηρίζουν τη συγκρότηση δημοτικής κομματικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάρο, μάλλον αλλού σκοπεύουν. Προφανώς ρίχνουν νερό στο Μύλο του Κωβαίου για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς.

Τώρα με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, αυτό προφανώς θα εκτιμηθεί στην ώρα του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου