Υπάρχει και η Πάρος των κινημάτων

Δεν υπάρχει μόνο η Πάρος του καναπέ, του ωχ αδερφισμού και των χειμερινών διακοπών σε περιοχές που βρίσκονται ακόμα και στην άλλη άκρη του πλανήτη.

Υπάρχει και η άλλη Πάρος, που όταν δει ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στο νησί κινητοποιείται.

Αρκεί να διαπιστώσει, ότι οι έχοντες την πρωτοβουλία, κινούνται με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του νησιού και ότι δεν υποκρύπτεται άλλη σκοπιμότητα.

Θυμίζουμε την απεργία του 1996, που κήρυξε ο Δήμος στην Παροικιά για να χρηματοδοτηθεί ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης. Δεν εύρισκες ούτε περίπτερο ανοιχτό.
Η πόλη είχε νεκρώσει και την επομένη βρέθηκαν τα χρήματα.

Θυμίζουμε τη μεγάλη κινητοποίηση για την δημόσια υγεία και το τοπικό δημοψήφισμα, που πήραν μέρος 5,5 χιλιάδες συμπατριώτες μας και κρατήθηκε όρθιο το Κέντρο Υγείας.

Θυμίζουμε την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε κατά της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όταν στελέχη της επισκέφτηκαν το νησί και υποχρεώθηκαν να φύγουν κακήν κακώς.

Και τώρα, που έχουμε μπροστά μας το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν στο νησί τα βιομηχανικά τέρατα, οι ανεμογεννήτριες, είμαστε και πάλι έτοιμοι για κινητοποιήσεις, εάν οι προηγούμενες δεν έπεισαν τους κυβερνώντες για την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος του νησιού μας για το κέρδος κάποιων εταιρειών.

Η Πάρος έχει παρακαταθήκη σε κινητοποιήσεις και μπροστά μας υπάρχουν θέματα ανοιχτά, που η αντιμετώπισή τους θα χρειαστεί νέους αγώνες, όπως είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, που μετά την ταφόπλακα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου