Αναζητείται παιδοψυχίατρος για την Πάρο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19.12.22 παρέστη ο πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας), καθηγητής της ψυχιατρικής κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίο ζήτησε από το Δήμο μας , οικονομική στήριξη για την πρόσληψη παιδοψυχιάτρου στη Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Βορειοανατολικών Κυκλάδων, που έχει έδρα την Πάρο.

Το ποσόν που ζήτησε ανέρχεται σε 10.000 ευρώ ετησίως και θα χρησιμοποιηθεί ως κίνητρο, ώστε να προκληθεί ενδιαφέρον για την προσέλευση παιδοψυχιάτρου.

Ο καθηγητής κρίνει τελείως απαραίτητη την παρουσία αυτής της ειδικότητας στο νησί, με δεδομένο ότι υπάρχουν ψυχιατρικά περιστατικά σε παιδιά, των οποίων η εξειδικευμένη φροντίδα μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αποκατάσταση της υγείας τους.

Το ποσόν που ζητά ο καθηγητής δεν είναι μεγάλο για ένα δήμο, όπως αυτός της Πάρου και το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος αντιμετώπισαν θετικά το αίτημα.

Το πρόβλημα, που ευχόμαστε να μην υπάρξει, βρίσκεται στη εκταμίευση αυτού το ποσού, επειδή τα γραφειοκρατικά γρανάζια της τοπικής αυτοδιοίκησης ακυρώνουν συχνά σημαντικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Πάντως, εάν προκύψει πρόβλημα, συνιστούμε στον κ. Καθηγητή να απευθυνθεί και στο Βελέντζειο Ίδρυμα, του οποίου οι σκοποί αναφέρονται κυρίως στην οικονομική ενίσχυση της δημόσιας Υγείας.

Ίσως εκεί οι διαδικασίες εκταμίευσης χρημάτων είναι πιο απλές.

Πάντως όπως και να έχει, τα χρήματα αυτά πρέπει να βρεθούν, γιατί και ένα παιδί να πάψει να ταλαιπωρείται από τη βάσανο της ψυχικής νόσου, θα είναι όφελος, όχι μόνο για το ίδιο το παιδί, αλλά και για το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου