Επικήδειος λόγος του Επάρχου Πάρου κ. Κ. Μπιζά στην κηδεία του Ιατρού Απόστολου Πολυζωίδη

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ 

(1934 - 2022)


Έφυγε από την ζωή μία σπουδαία προσωπικότητα, από τις πλέον εμβληματικές και χαρισματικές που ανέδειξε η χώρα μας τον 20ο αιώνα.

Ένας καταξιωμένος πανεπιστημιακός ιατρός της ορθοπεδικής, ένας πολίτης του κόσμου, ένας αγαπητός συμπατριώτης μας που προσέφερε αφιλοκερδώς στον συνάνθρωπο, σε πλούσιο ή φτωχό, ένας πραγματικά σπουδαίος Άνθρωπος με Α κεφαλαίο.

Ένας εξέχων Έλληνας με απίστευτα μεγάλη προσφορά στην Επιστήμη της Ιατρικής, στην Υγεία και στην Ελληνική κοινωνία που είχε αποσπάσει την απεριόριστη αγάπη αλλά και τον σεβασμό από τους συμπατριώτες μας .

Ο ιατρός Απόστολος Πολυζωίδης με τον ακέραιο χαρακτήρα και την αξιοπρεπή στάση και συμπεριφορά του, με την άοκνη διάθεση του για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και συμβουλών στους συμπολίτες μας, με την σημαντική του συμβολή στην δημιουργία και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης <<Ι. Γκίκας>> , με την καταλυτική παρέμβαση του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν προκύψει στην χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Πάρου-Αντιπάρου, με την ουσιαστική του συνδρομή στην λειτουργία του Κ.Υ. Πάρου ως πρόεδρος της Δ.Ε., με την διοργάνωση κολυμβητικής προσπάθειας από τη Δήλο στην Πάρο για να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αναγκαιότητα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και με πλήθος άλλων αξιόλογων αλλά και αθόρυβων κινήσεων του, αποτέλεσε για την σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας μια πολυσχιδής προσωπικότητα με ευρεία αναγνώριση και εκτίμηση στην κοινωνία των κατοίκων της Πάρου αλλά και της Αντιπάρου.

Αξίζει να σημειωθεί και η συγγραφή του βιβλίου <<Το φεγγάρι έσβησε στην Αλεξάνδρεια>> το οποίο όπως αναφέρεται στον πρόλογο είναι αναμφίβολα ένας μόχθος αγάπης, ένα ποίημα για την γενέτειρα του Αλεξάνδρεια, την πόλη που γνώρισε και αγάπησε πολύ, που έζησε όμορφα για πολλά χρόνια.

Ως Έπαρχος της Π.Ε. Πάρου αλλά και ως Παριανός πολίτης, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη αλλά και τον απεριόριστο σεβασμό μου για όσα έχει προσφέρει στον τόπο μας ο Απ. Πολυζωίδης.

Τον ευχαριστούμε και τον αποχαιρετούμε με τις θερμότερες συνοδευτικές μας ευχές στο μεγάλο του ταξίδι στην αιωνιότητα, προσευχόμενοι όπως ο Πανάγαθος την ψυχή του «εν σκηναίς δικαίων τάξει, ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός». Αιωνία του η μνήμη.

Εύχομαι η Παναγία Εκατονταπυλιανή να χαρίζει στην οικογένεια του κουράγιο και δύναμη.

Κώστας Ν. Μπιζάς / Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου