Για τις υποδομές και πάλι: το κυκλοφοριακό

Εάν κάνουμε την υπόθεση εργασίας, ότι λύσαμε τα προβλήματα του νερού, της αποχέτευσης και των σκουπιδιών, ποια είναι η άλλη, η εντελώς απαραίτητη υποδομή που μας λείπει; Οι δρόμοι και άλλα έργα που θα δώσουν, έστω και περιορισμένη λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Και σε ποια περιοχή του νησιού εστιάζεται περισσότερο το πρόβλημα; Μα φυσικά στην Παροικιά, την πηγή όλων των δεινών, αφού την αφήσαμε και ρήμαξε.

Η Παροικιά της Εκατονταπυλιανής, του αρχαιολογικού μουσείου και των άλλων υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων, του φράγκικου Κάστρου και του παραδοσιακού οικισμού, του μεγαλύτερου σε έκταση και μοναδικού σε ομορφιά, συγκρινόμενου με άλλους , αποτελεί και την πύλη εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών με τα τροχοφόρα τους καθημερινά.

Δεν είναι υπερβολή, εάν πούμε, ότι η όποια λύση των προβλημάτων της Πάρου, προϋποθέτει την λύση των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Παροικιά.

Το κυκλοφοριακό βέβαια είναι το πρώτο.

Όταν οι επισκέπτες που αναχωρούν από το νησί, θα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά από τον περιφερειακό, εάν δεν έχουν προνοήσει, δεν θα βρίσκονται στην ώρα τους στο λιμάνι και θα χάσουν το πλοίο και στη συνέχεια το αεροπλάνο του προορισμού τους. Έχουν συμβεί και τέτοια απίθανα.

Σύμφωνα με πολλούς «ειδικούς» για όλα φταίει το λιμάνι και πρέπει να αλλάξει θέση.

Καμιά αντίρρηση. Για το διάστημα των 20, των 30 και το 40 ετών που θα χρειαστούν για την κατασκευή του, τι θα γίνει;

Εδώ για το εμπορικό λιμάνι είμαστε νιοι και γεράσαμε και ακόμα να το δούμε. Και από μια βόλτα που κάναμε στην περιοχή δεν βλέπουμε να υπάρχει και πρόσβαση στο Καμινάκι της Μάρπησσας που έχει προγραμματιστεί.

Άρα, ότι είναι να γίνει για το κυκλοφοριακό, πρέπει να γίνει τώρα. Τον δεύτερο περιφερειακό της Παροικιάς, το χάσαμε από ανοησία μας. Και ας επαναλαμβάνεται το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου κάθε χρόνο.

Λύση πλέον οριστική, αποτελεσματική και υλοποιήσιμη δεν υπάρχει. Λύσεις όμως που θα μετριάσουν το πρόβλημα υπάρχουν. Μόνο που αυτές πονάνε και η δημοτική αρχή τις αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Ούτε την γωνία του αλσυλλίου δεν τολμούν να κόψουν, που προβλέπεται από όλες τις μελέτες ,που έχουν γίνει και έχουν πιάσει αράχνες στα συρτάρια του δήμου.

Το κυκλοφοριακό, έτσι που το αφήσαμε να εξελιχθεί, έχει μετατραπεί σε γόρδιο δεσμό, που καλείται ο γενναίος των ημερών να τον λύσει. Γενναίοι όμως στις μέρες μας υπάρχουν;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου