Προσοχή στα παιδιά μας

Αυτό που συνέβη με τη γυψοσανίδα στο νηπιαγωγείο της Νάουσας δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από κανένα γονιό. Όλοι οι χώροι που φιλοξενούν παιδιά, σχολικές αίθουσες, παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να ελέγχονται σχολαστικά από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου με αυστηρές εντολές από το δήμαρχο που είναι και ο κατεξοχήν υπεύθυνος σε περίπτωση ατυχήματος.

Δελτία τύπου επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως «Προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού», είναι επικίνδυνα, όταν βρέχει γυψοσανίδες πάνω από τα κεφάλια παιδιών του νηπιαγωγείου, γιατί δημιουργούν εφησυχασμό στη σχολική κοινότητα και ιδιαίτερα στους γονείς.

Το συμβάν, που ευτυχώς δεν είχε θύμα, θα έπρεπε να ανησυχήσει σοβαρά το δήμαρχο, που αντί για διαβεβαιώσεις που μπορεί να είναι και χωρίς αντίκρισμα, όφειλε να δώσει αμέσως εντολή για ένα δεύτερο έλεγχο των σχολικών μονάδων. Το γεγονός ότι ο πρώτος έλεγχος δεν εντόπισε το πρόβλημα με την οροφή του νηπιαγωγείου, δικαιολογεί απόλυτα μια δεύτερη έρευνα. Επιπρόσθετα εάν οι εκπαιδευτικοί μας εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα στη σχολική μονάδα που υπηρετούν, οφείλουν εγγράφως και αμέσως να το γνωστοποιούν στο δήμαρχο και στην τεχνική υπηρεσία του δήμου μας.

Είναι γνωστή η παλαιότητα πολλών σχολικών κτηρίων και δεν επιτρέπεται ούτε η ελάχιστη ολιγωρία όταν πρόκειται για την ασφάλεια της ζωής των παιδιών μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου