Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα

Όταν πέφτουν γυψοσανίδες από την οροφή νηπιαγωγείου της Νάουσας,

Όταν πλημμυρίζει το δημοτικό σχολείο της Νάουσας.

Όταν η κατασκευή του 2ου γυμνασίου στην Παροικιά καρκινοβατεί,

Όταν τα 4 νηπιαγωγεία της Παροικιάς στεγάζονται σε νοικιασμένα κτήρια,

Όταν τα προβλήματα του 2ου δημοτικού σχολείου δεν έχουν επιλυθεί εδώ και χρόνια,

Τότε το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής, που εκδόθηκε με αφορμή την πτώση της γυψοσανίδας μοιάζει με ανέκδοτο, όταν δηλώνει, ότι «προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού και η αναβάθμιση των σχολικών μας μονάδων».

Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται, τι θα είχε συμβεί, εάν η γυψοσανίδα είχε πέσει στο κεφάλι μαθητή ή εκπαιδευτικού.

Μήπως είναι καιρός η εκπαιδευτική κοινότητα να πάρει την υπόθεση της σχολικής στέγης στα χέρια της και να δώσει εκείνη τη λύση; Οκτώ χρόνια απραξίας της δημοτικής αρχής δεν είναι πολλά;

Και κάτι άλλο: Οι γενικές φωτογραφίες από την αίθουσα, ανεξάρτητα από το συμβάν, μας επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, για αυτά που γράφαμε από 7/8/2022 για την γενικότερη 'μιζέρια':

"Το χειρότερο όμως είναι ότι με αυτά μεγαλώνουν τα παιδιά μας, από τα οποία λείπουν οι παραστάσεις για κάτι καλλίτερο, άρα θεωρούν αυτό που ζουν, φυσιολογικό."

Παρακάτω: φωτογραφίες και οι ανακοινώσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου και της Δημοτικής Αρχής.

====================================


================================================

Προς: ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ
Μ.Μ.Ε.

Πάρος 24 Φεβρουαρίου 2023

Αρ. Πρωτοκόλλου : 2


Θέμα: Πτώση τμήματος οροφής αίθουσας του νηπιαγωγείου της Νάουσας

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, ενημερωθήκαμε για την πτώση τμήματος οροφής σε αίθουσα του νηπιαγωγείου της Νάουσας. Αμέσως μόλις έκλεισε το σχολείο, παρευρέθηκαν στο χώρο η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου της Νάουσας, Τζοάννα Ρομπόρρα και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, Μάνος Σταυριανός, οι οποίοι κατέγραψαν το συμβάν και τράβηξαν φωτογραφίες.

Από την Τεχνική Υπηρεσία, μέλη της οποίας έσπευσαν αμέσως στο σχολείο, ανέφεραν ότι λόγω υγρασίας, αποκολλήθηκε το κομμάτι γυψοσανίδας από την οροφή. Αντίστοιχο περιστατικό είχε λάβει χώρα στο ίδιο σχολείο, τον Δεκέμβριο του προηγούμενου ημερολογιακού έτους, έξω ακριβώς από τις τουαλέτες, αλλά τα παιδιά ευτυχώς εκείνη την ώρα ήταν στην εκκλησία.

Ως γονείς, δεν μπορούμε να διανοηθούμε, ότι τα παιδιά μας είναι αφημένα στην τύχη τους. Είναι αναρίθμητα πλέον τα περιστατικά των σχολικών ατυχημάτων σε όλη τη χώρα, κάτι που σημαίνει ότι πλέον πρέπει να επενδυθεί χρόνος και χρήματα στην πρόληψη, ώστε να μηδενιστούν τα κτηριακά προβλήματα στις σχολικές μονάδες.

Ο Δήμος Πάρου, ως υπεύθυνος των σχολικών κτηρίων, πρέπει να διορθώσει άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε στο νηπιαγωγείο της Νάουσας, και να μεριμνήσει για τα υπόλοιπα σχολικά κτήρια του νησιού μας. Είναι επιβεβλημένο να γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι και να δημιουργηθεί ημερολόγιο καταγραφής και επίλυσης προβλημάτων.

Εκ του Δ.Σ.
==============================================


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 25 Φεβρουαρίου 2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποκατάσταση ζημιάς στην οροφή του Νηπιαγωγείου Νάουσας

Σχετικά με το θέμα της πτώσης μικρού τμήματος της γυψοσανίδας οροφής σε αίθουσα του νηπιαγωγείου Νάουσας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι στον χώρο μετέβη άμεσα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και η ζημιά αποκαταστάθηκε την ίδια μέρα.

Επιπλέον, οι μηχανικοί της Τεχνικής μας Υπηρεσίας διενέργησαν γενικότερο έλεγχο για προληπτικούς λόγους σε όλους τους χώρους της σχολικής μονάδας και το νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει κανονικά την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Σημειώνουμε ότι στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Πάρου προβαίνει σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων, οι οποίες παραδίδονται σε πλήρη λειτουργική ετοιμότητα για την έναρξη των μαθημάτων. Παρόλο όμως τους ελέγχους που υλοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία, δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη και ίχνος υγρασίας που θα μπορούσε να προβλέψει τη πτώση.

Προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και να συμβάλλουμε με κάθε μέσο για την λειτουργικότητα και αναβάθμιση των σχολικών μας μονάδων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου