Και πάλι για τον βιολογικό και τα δίκτυα αποχέτευσης της Αγκαιριάς- Αλυκής

Αν αναφερθήκαμε, σε προηγούμενο άρθρο μας, στην κατασκευή βιολογικού και δικτύων αποχέτευσης στην Αγκαιριά – Αλυκή και στην αναγκαιότητα αξιόλογης εκπροσώπησης της περιοχής στα ψηφοδέλτια των προσεχών δημοτικών εκλογών, ήταν γιατί η δυναμική παρουσία των κατοίκων στα δημοτικά όργανα, θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων της. Αν υπάρχουν δυσκολίες συμμετοχής, αυτό σημαίνει ότι αναθέτουμε τη διαχείριση του οίκου μας αποκλειστικά στο δήμαρχο ή σε κάποιον αντιδήμαρχο. Και η οκταετία Κωβαίου, που διατρέχει το τελευταίο έτος της, απέδειξε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Δεν υπήρξε ουσιαστικό ενδιαφέρον από τη δημοτική αρχή και την πλειοψηφία της κοινότητας που είναι προσκείμενη στον δήμαρχο. Άφησε το έργο εκεί που το βρήκε, δηλαδή στο μηδέν.

Φίλοι που σχολίασαν το άρθρο μας επισήμαναν ότι η ίδια κατάσταση αδιαφορίας συμβαίνει σε όλη την Πάρο. Καμία αντίρρηση. Όμως το έργο της αποχέτευσης δεν είναι το ίδιο με την έλλειψη καθαριότητας ή την απουσία δημόσιων τουαλετών στις Λεύκες. Είναι άλλου μεγέθους έργο και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να λάβει σάρκα και οστά.

Και για να δρομολογηθεί θα χρειαστεί μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων της Αγκαιριάς και της Αλυκής, όποια και εάν είναι η δημοτική παράταξη που θα κερδίσει τις εκλογές.

Κάποιος άλλος αναγνώστης του άρθρου μας, που όπως μας πληροφόρησαν ασκεί και το «λειτούργημα» του λογογράφου (;), μας επισήμανε ότι οι Λεύκες και ο Κώστος, που δεν εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο, «κέρδισαν το έργο της αποχέτευσης». Προφανώς δεν το κέρδισαν στα ζάρια, αλλά για να γνωρίζει ο καλός μας αναγνώστης και λίγο από την ιστορία της Πάρου, τον πληροφορούμε, ότι το έργο αυτό αφορά ολόκληρο το νησί. Οι Λεύκες διαθέτουν δίκτυο αποχέτευσης με τη διαφορά ότι τα λύματα του χωριού χύνονται σε ένα ξεροπόταμο και βυθίζονται σε σημαντικό υδροφόρο ορίζοντα του νησιού. Και αυτό συμβαίνει πολλές δεκαετίες. Ο αείμνηστος κοινοτάρχης των Λευκών Ανδρέας Κονταράτος μας είχε προειδοποιήσει πριν από 30 χρόνια για τον κίνδυνο μόλυνσης των υπόγειων νερών της Πάρου. Πάντως, όπως και να έχει, η θητεία της νέας δημοτικής αρχής, που θα είναι πλέον πενταετής, πρέπει να συνδεθεί με τη δρομολόγηση αυτού του μεγάλου έργου υποδομής, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας ιδιαίτερα για την Αλυκή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου