Νέα συγκέντρωση για τις παραλίες


Καλούνται οι πάντες Παριανοί να δώσουν την μάχη

Οι εκλογές έγιναν, η κυβέρνηση σχηματίστηκε, είμαστε έτοιμοι λοιπόν για νέα συγκέντρωση σύντομη και αποφάσεις. Περιμένω την απάντηση του "Αρχίλοχου" για την αίθουσα, αλλά όποιος έχει άλλη λύση για κάποιον χώρο, ας έρθει σε επαφή μαζί μου. Μετά την μεγάλη συγκέντρωση στις 11-6-2023 έγιναν τα εξής:
  • Πολλοί από τους πολίτες έστειλαν παντού φωτογραφίες με τις κατειλημμένες παραλίες.
  • Μερικοί Σύλλογοι έλαβαν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποίηση.
  • Η Οικολογική Ομάδα του "Αρχίλοχου" έστειλε έγγραφο στο Δημοτικό Συμβούλιο με πολλές υπογραφές ζητώντας από το Δήμο συγκεκριμένα στοιχεία για τον έλεγχο επί των παραλιών, την θέση που έχει οριστεί για τους πολίτες και τις περιπτώσεις που έγιναν καταγγελίες. Ο Δήμος δεν απάντησε!
  • Ο Κώστας Ροκονίδας, ηγέτης της μειοψηφίας, έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν λίγες μέρες (Παρασκευή 23-6-2023) χωρίς όμως να πετύχει ώστε μετά τις κινητοποιήσεις πολιτών να γίνει κάποιο βήμα για στοιχειώδη έλεγχο. Αν δεν κάνω λάθος, φαίνεται ότι ο Δήμος μένει στην βασική του άποψη ότι δεν έχει καμιά ευθύνη για την περιφρόνηση των πολιτών και την αυθάδη παραβίαση κάθε είδους νομιμότητας στις ακτές.
  • Πέρασε ο εισαγγελέας από την Πάρο και προέβη σε μερικές ενέργειες.
Επειδή δεν πρέπει με κανένα λόγο να εγκαταλείψουμε τις κινητοποιήσεις, θα χρειαστεί νέα συνάντηση ώστε ομάδες πολιτών να πάνε στις παραλίες και να θέσουν τρία βασικά θέματα στους επιχειρηματίες. Πρώτον, τα 5 μέτρα από την ακτή που πρέπει να βρίσκονται οι πολυθρόνες. Δεύτερον, τους χώρους που είναι ελεύθεροι για τους πολίτες. Τρίτον, τις κατασκευές που τυχόν έχουν γίνει παρανόμως επί της άμμου του γιαλού. Ταυτόχρονα θα φωτογραφίσουμε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι, ώστε επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος. Στο θράσος, στην αυθάδεια και την ασυδοσία πρέπει να μπει ένα τέλος.
  • Η μάχη είναι για τη δημοκρατία και καλούνται όλοι οι φιλοπάτρηδες Παριανοί να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ώστε στο τέλος να συρθεί προς το καθήκον το Δημοτικό Συμβούλιο που φαίνεται να αδιαφορεί!
  • Καλούνται οι Κοινότητες του νησιού να λάβουν ενεργό μέρος στις κινητοποιήσεις δείχνοντας το δρόμο και στο αδρανούν Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Καλούνται οι Σύλλογοι όλοι να λάβουν αποφάσεις ώστε το μέχρι σήμερα απαράδεκτο καθεστώς της κατάληψης των παραλιών να σταματήσει.
  • Καλούνται οι παλιοί μαθητές μου να κινητοποιηθούν καθώς είναι οικογενειάρχες και δεν νομίζω να θέλουν να παραδώσουν στα παιδιά τους μια Πάρο χωρίς παραλίες!
  • Καλούνται οι Κινήσεις Πολιτών σε όλα τα άλλα νησιά να πράξουν παρομοίως.
  • Καλούνται οι βουλευτές του νομού να ταχθούν με τους πολίτες. -Καλούνται οι υπεύθυνοι το Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να στείλουν το κείμενο αυτό στο Γραφείο Πρωθυπουργού. -Καλούνται οι νομικοί του νησιού να στείλουν το κείμενο στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου.
  • Καλούνται τέλος οι επιχειρηματίες να σεβαστούν το νησί και το νόμο.
Για την Κίνηση Πολιτών
Χρίστος Γεωργούσης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου