Τσιμέντο να γίνει….

Γράφει ο Fragiskos Kefalas

Με την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπήκε σε τροχιά υλοποίησης η "αξιοποίηση" του πρώην Δημοτικού ξενώνα στο Πίσω Λιβάδι. Η Δημοτική Αρχή πίστη στο παραδοσιακό δόγμα "ανάπτυξης" του Ελληνικού Κράτους αποφάσισε να προχωρήσει με την μια πρόταση που τηρούσε τις προϋποθέσεις για την "αξιοποίηση" του οικοπέδου του Ξενώνα.

Τι όμως αποφασίστηκε χθες;

Αποφασίστηκε ότι σε έναν οικισμό που κυριολεκτικά δεν υπάρχει κανένας ελεύθερος χωρος, έναν οικισμό που με την ολοκλήρωση και της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας θα ασφυκτιά πραγματικά από χρήσεις τουριστικής "ανάπτυξης", ο μοναδικός ελεύθερος χώρος που θα μπορούσε να δώσει ανάσα στον οικισμό θα αξιοποιηθεί στην ίδια λογική.

Τσιμέντο να γίνει….

Από τα 400 m2 περίπου κάλυψης που έχει το υπάρχον κτίριο, η πρόταση περιλαμβάνει 1.150 m2 τουριστικών χρήσεων καλύπτοντας πλήρως και το τελευταίο ελεύθερο κομμάτι γης στον οικισμό. Για την σημασία των ελεύθερων χώρων στους οικισμούς, στην ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών, υπάρχουν πιο ειδικοί από μένα για να μιλήσουν.

Εναλλακτική πρόταση υπάρχει;

Σε μια Πάρο που χτίζονται τα πάντα, σε μια Πάρο που οι οικισμοί ασφυκτιούν λόγω έλλειψης χώρων ελεύθερων για τον πολίτη, η πιο λογική και ταυτόχρονα η λύση που πραγματικά θα ήταν στην κατεύθυνση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, θα ήταν ο χώρος να παραμείνει ελεύθερος με κάποιες πιθανές ήπιες χρήσεις. Ένας χώρος ανάσα για τον επισκέπτη αλλά και τον Παριανό που θέλει να πάει μια βόλτα χωρίς να "σκοντάφτει" πάνω σε τραπέζια, καρέκλες και αυτοκίνητα.

Ενόψει των Δημοτικών Εκλογών που έρχονται θεωρώ ότι το νησί μας δεν χρειάζεται απλά αλλαγή στην διαχείριση, αλλά αλλαγή πολιτικής. Η μοναδική λύση εξακολουθεί να είναι μια Δημοτική Αρχή με την Λαϊκή Συσπείρωση και τον Κώστα Ροκονίδα στο τιμόνι. Μια Δημοτική Αρχή που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες του πολίτη και του επισκέπτη, θα υπερασπίζεται τον δημόσιο χώρο, οδηγώντας το νησί προς μια πραγματικά βιώσιμη πορεία. Ειίμαι σίγουρος ότι μια τέτοια Δημοτική Αρχή, αν της δοθεί η ευκαιρία, θα ακυρώσει τα σχέδια της παρούσας Δημοτικής Αρχής, διατηρώντας και αξιοποιώντας τον μοναδικό ελεύθερο χώρο στο Πίσω Λιβάδι προς όφελος των πολιτών και όχι προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων

Τσιμέντο να γίνει λοιπόν εκτός αν εμείς αποφασίζουμε διαφορετικά…..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου