Γράμμα στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη



Κύριε Υπουργέ. Θα αναρτήσω την ανακοίνωσή σας πιο κάτω αλλά θα σας στείλω πρώτα μια πρόταση. Καλή ίσως είναι η ιδέα της Κτηματικής, αλλά τα νησιά δεν θα τα σώσουν από την τρέχουσα καταστροφή αυτές οι υπηρεσίες που δεν έχουν την έδρα τους στα ίδια τα νησιά. Δεν θα προστατέψει τις ακτές της Πάρου υπάλληλος της Αθήνας, ούτε ξέρει, ούτε νοιάζεται, ούτε απαντά στα τηλέφωνα. Πρόκειται για μια γραφειοκρατική ιδέα της διοίκησης Για το λόγο αυτό για την προστασία των ακτών και των παραλιών πρέπει να συσταθεί ένα όργανο, μια επιτροπή ελέγχου και επέμβασης αποτελούμενη από ανθρώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, την αστυνομία, το λιμεναρχείο και πιθανόν τον ειρηνοδίκη κάθε νησιού. 

Οι ακτές και οι παραλίες έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια μια ανυπολόγιστη καταστροφή και αν συνεχιστεί οι Κυκλάδες και τα άλλα νησιά θα χάσουν και το άλλο μισό της ομορφιάς και του πολιτισμού τους. Το μισό το έχουν χάσει ήδη! Εδώ πρέπει να υπάρξει και συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος, από το οποίο δεν έχουμε δει και κάτι σοβαρό τα τελευταία χρόνια στις Κυκλάδες. Μάλλον δεν υπάρχει καν τέτοιο Υπουργείο, δεν ενδιαφέρονται οι άνθρωποι και οι Κυκλάδες καταστρέφονται όλο και πιο πολύ προς ζημία όλων μας. Πρόκειται για εθνική απώλεια. Τα νησιά τα χάνουμε. Τα αρπάζει σιγά σιγά η ολιγαρχία του πλούτου και της γνώριμης στα στρώματα αυτά ασυδοσίας. 

Από την άλλη κάτι που ενδιαφέρει το Υπουργείο σας και όλα τα άλλα, και την κυβέρνησή γενικά, είναι ότι η ανομία, το θράσος, η λογική της αρπαχτής έχουν γίνει καθημερινή συνήθεια και διαμορφώνουν αρνητικά τον χαρακτήρα όλων μας. Να υπάρξει λογική, ήθος και νομιμότητα. Στα νησιά ο καθένας κάνει ό, τι τού αρέσει, ό, τι τον βολεύει, ό, τι περνά απ΄ την κούτρα του. Γινόμαστε αθεράπευτα ιδιοτελείς και χάνεται η έννοια του κοινού συμφέροντος μπροστά στον εύκολο πλουτισμό. Παίρνεις ένα φορτηγό, κουβαλάς θηριώδη έπιπλα και τα αδειάζεις στην παραλία για να βγάζεις λεφτά. Και όλοι κάνουμε την πάπια!

Ιδού τώρα και η ανακοίνωση του Υπουργείου σας που μάς εξέπληξε ευχάριστα!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η εντολή του κ. Χατζηδάκη στις αρμόδιες υπηρεσίες είναι οι έλεγχοι, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες, να ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος

Στο πλαίσιο των ελέγχων που ήδη διεξάγονται και ύστερα από καταγγελίες που υπεβλήθησαν για την μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου πραγματοποίησαν αυτοψίες κατά το διάστημα 21 – 24 Ιουλίου και αφού διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις, προχωρούν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από αυτές.

Σε δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «απόφασή μας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα μας βρει απέναντι. Έδωσα εντολή στη νέα στην Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια έτσι ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, οι σχετικοί έλεγχοι να ενταθούν με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες για τους παραβάτες. Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου