Περί Κτηματικής και τα ρέστα

Έγραψα ότι θα προτείνω να παραιτηθούν οι υπάλληλοι της Κτηματικής και ήταν λίγο υπερβολή βέβαια σκόπιμη, αλλά θα ρωτήσω όσους βλέπουν θαύματα και θυμώνουν που τα κάνουμε Σάββατο (!), που προσέχουν μόνο προς μια μεριά τις λεπτομέρειες και δεν γνωρίζουν ότι έχουμε μπει σε ένα αγώνα ύπαρξης. Είπαμε, είναι ο αγώνας για το παλιό 114 (120 σήμερα άρθρο του Συντάγματος) να υπάρχει μια ισορροπία νομιμότητας και όχι η ανομία να γίνεται καθημερινότητα όπως έχει γίνει στην Πάρο. Και να έχουμε τέτοιο αναποτελεσματικό κράτος που αντί να δώσει ένα μάθημα πάραυτα σε όλους κάθεται και βλέπει ατάραχο. 

Δεν είμαι εγώ ο κακός, ο υπερβολικός που προτείνω παραίτηση υπαλλήλων μιας υπηρεσίας που δεν ξέρουμε τι έχει προσφέρει στην Πάρο, αλλά εκείνοι που ακούνε τους καταληψίες των γιαλών και παραλιών να λένε ότι γνωρίζουν την παρανομία αλλά θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να τοποθετούν τραπέζια, πολυθρόνες και κρεβάτια στις παραλίες. 

Να μην παραιτηθούν οι υπάλληλοι λοιπόν, δεν έχουμε καμιά δουλειά να ανακατευόμαστε. Αλλά και που το λέμε σιγά μην κουνήσει κανείς, μη συγκινηθεί κανείς, σιγά τα ωά, λέγανε στο στρατό. Μη σκίσεις το καλσόν σου, λέμε τώρα. Δεν ξέρουμε αν η υπηρεσία αυτή χρειάζεται κάπου, δεν είδαμε να κάνει κάτι για το νησί, και δεν μπορεί υπάλληλος της Αθήνας να προστατεύσει τις παραλίες στην Πάρο. Λέμε θα έρθει η Κτηματική και είναι σαν να λέμε ότι θα έρθει ο Μεσσίας! Θα μας σώσουν. Αν ήταν να μάς σώσουν δεν θα έμεναν ασυγκίνητοι με κατειλημμένες παραλίες και συχνά χωρίς καμιά άδεια. Όπως ο υπουργός πήγε μέσα στις φωτιές διακοπές, αν και συμπαθής τουλάχιστον σε μένα, έτσι κι αυτοί μπορεί να πάνε διακοπές κάπου μακριά και για την Πάρο, διάρα δεν δίνουν, όπως έλεγε η θεία μου Ειρήνη. Πώς οι φίλοι της Κτηματικής που συχνά μιλάνε άσχημα στα τηλέφωνα στους πολίτες γιατί δεν έμαθαν ότι ορκίζονται να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι την γραφειοκρατία. Υπερβολική είναι η αξίωσή μου, πότε πότε κάνω τέτοια λάθη, αλλά πιο υπερβολικό είναι ότι η Κτηματική δεν νομίζω να έχει να επιδείξει κάτι θετικό για το νησί, αφού όλες οι παραλίες καταλήφτηκαν από θηριώδη κρεβάτια, πελώριες πολυθρόνες και άλλα. Και πολλές παραλίες και αιγιαλοί δέχτηκαν κακοποίηση από κατασκευές. Εδώ είμαστε, ελάτε να σάς δείξουμε.

Δεν είπα όμως, δεν έγραψα ούτε μια φορά ότι για να μην γίνεται τίποτα, ενώ χιλιάδες πολίτες κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται, για να μην κουνιέται φύλλο, ο καθένας μπορεί να μπει στον πειρασμό να υποθέσει ότι κάτι σάπιο ίσως υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Ο νοών νοείτω!

Αν δεν υπήρχε η Κτηματική οι παραλίες θα είχαν κρεβάτια, πολυθρόνες, ομπρέλες. Τώρα που υπάρχει η Κτηματική οι παραλίες έχουν ομπρέλες, πολυθρόνες, κρεβάτια. Δεν βρίσκω διαφορά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου