Επιστολή προς τον κ. δήμαρχο


Αγαπητέ κ. δήμαρχε. Εξακολουθώ να αισθάνομαι φίλος κι ας βρισκόμαστε τώρα σε μια διαδικασία αντιπαράθεσης με θέμα τις παραλίες της Πάρου. 

Δεν επιθυμώ να ασκήσω αντιπολίτευση, αλλά να συμβάλω στην εξεύρεση λύσης. Δεν αξιοποιώ τίποτε προκειμένου να σε πλήξω. Ξέρω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στην αυτοδιοίκηση, και κάπως γνωρίζω τα θέματα, όχι τόσο καλά, αλλά έχω ενδιαφέρον και μαθαίνω.

1) Δεν μπορεί να λες ότι υπάρχουν 30 ελεύθερες παραλίες για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι όλες οι ελεύθερες που έχουν ενδιαφέρον είναι υπό κατάληψη. Πολλοί σχεδιάζουν με την ίδια μέθοδο "αξιοποίηση" με θηριώδη κρεβάτια στο γιαλό εκεί. Ελεύθερες είναι τώρα, δεν θα είναι αύριο με το θάρρος που έχει δοθεί στους πειρατές. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην παρανομία και την κατάχρηση. Ο καθένας μπορεί να βρει ένα βραχάκι να κολυμπήσει, αλλά οι καταλήψεις και οι ανομίες και οι αυθαιρεσίες μάς πονούν όλους. Είναι σαν να λες αφήστε τους αυτούς ήσυχους και βρέστε ακτή να κολυμπήσετε.

2) Δεν μπορεί να κηρύσσεις κάθε φορά το Δήμο αναρμόδιο. Οι 15.000 κάτοικοι του νησιού ψηφίζουν τοπική αρχή η οποία πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να κυβερνά τον τόπο και εν ανάγκη να συγκρουστεί με τους καρεκλοκένταυρους και τους άσχετους της Αθήνας. Να διευρύνουμε τα όρια ευθύνης και δράσης και όχι να τα στενεύουμε και να έχουμε το Δήμο μόνο για τις μικρές υποθέσεις.

3) Δεν μπορείς να λες ότι δυσφημίζουμε την Πάρο. Την διαφημίζουμε παντού δείχνοντας ότι υπάρχουν ακόμα αξιοπρεπείς πολίτες και δημοκρατικοί όλων των αποχρώσεων με ενδιαφέρον για τον τόπο, τον πολιτισμό και την οικολογία. Η Κίνηση Πολιτών αποτελεί τώρα για τη χώρα ένα αξιοπερίεργο γεγονός, καθώς τα τελευταία χρόνια αποκοιμηθήκαμε.

Επαναλαμβάνω, ότι δεν ασχολούμαι με όλα να βρίσκω λόγους και έργα και παραλείψεις για να κάνω αντιπολίτευση. Σε πολλά έχω αρνηθεί να λάβω μέρος, καθώς δεν θέλω στο facebook να παίρνω θέση υπέρ ενός και κατά άλλου. Λαμβάνω θέση διακριτικά και με προσοχή αλλού, όχι στο διαδίκτυο. Θέλω να ασχολούμαι με τα γυμνάσματα ποίησης, αλλά με τις υπερβολές και την αδηφαγία των εκμεταλλευτών προέκυψε το θέμα αυτό. Τις διαδηλώσεις τις προκάλεσαν οι ασύδοτοι των παραλιών αλλά κι εσείς με το ελάχιστο ενδιαφέρον σας. Εντούτοις υπάρχει ακόμα καιρός να βελτιώσουμε τα πράγματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου