ENA AΠΕΡΑΝΤΟ PARKING Η ΠΑΡΟΙΚΙΑ.


Η εικόνα που παρουσιάζει ο οικισμός της Παροικιάς είναι απογοητευτική, αφού τα πάντα έχουν καταλυφθεί από, τροχοφόρα. Δεν υπάρχει ίχνος πεζοδρομίου ή διάβαση για πεζούς . Μέχρι και στο λιμάνι δίπλα από το νέο πεζοδρόμιο παράλληλα με τα κάγκελα, δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος στάθμευσης για ενοικιαζόμενα και λοιπά αυτοκίνητα. Η απάντηση της δημοτικής αρχής είναι ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητας, αλλά των υπηρεσιών (αστυνομίας, λιμενικού), η απάντηση των υπηρεσιών είναι ότι ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος και το έμψυχο δυναμικό δεν επαρκεί για την αστυνόμευση των χώρων αρμοδιότητάς των και η ζωή συνεχίζεται στην ίδια απελπιστική κατάσταση, η οποία κάθε χρονιά επιδεινώνεται.

Δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση η Παροικιά, η πόλη μέρα με την ημέρα, χρονο με τον χρόνο καταστρέφεται, έχει καταντήσει σαν το λιμάνι του Πειραιά, διακομιστικό κέντρο, προς όφελος της περιφέρειας.

Το λιμάνι μέσα στον αστικό ιστό δεν μπορεί να συνυπάρξει, τα αυτοκίνητα έχουν πολαπλασιαστεί και οι χώροι δεν επαρκούν, υποβαθμίζονται περιουσίες, επιχειρήσεις, ιδιοκτησίες, υποβαθμίζεται το περιβάλλον και η αισθητική εικόνα της πόλης.

Όλοι πρέπει να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για την απομάκρυσνση του λιμανιού (επιβατηγού και εμπορικού) από την Παροικιά, αυτή θα είναι η παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στην πόλη μας και στα παιδιά μας. Καλά τα έργα βιτρίνας και οι εξαγγελίες, αλλά χρειάζονται άμεσα έργα υποδομής που θα αλλάξουν την εικόνα του νησιού.

Προτάσεις υπάρχουν, έχουν κατατεθεί, στο χέρι της δημοτικής αρχής είναι η προώθησή τους.

Ηλίας Κουντρομιχάλης.

Πηγή: Paros Press

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου