Μικρο-συνέντευξη #4: "Προστασία και Διαχείριση του Φυσικού Περιβάλλοντος."

Ο Κλεομένης (Μένιος) Αποστολίδης εργάζεται 35 χρόνια στην Μαζική Εστίαση, και είναι ο Γ. Γραμματέας του Σωματείου Καφεστιατόρων Πάρου

Είμαστε μετά την μέση της Τουριστικής Περιόδου 2022.

1. Είστε ικανοποιημένοι με την κίνηση στην επιχείρησή σας;
- Εάν με την λέξη ''κίνηση'', εννοείτε την ευάριθμη προσέλευση επισκεπτών-πελατών στις Επιχειρήσεις του Κλάδου μας, η απάντηση μου είναι ΝΑΙ.
Κάτι που δεν ήταν και κάποια έκπληξη, μετά από ένα -σχεδόν διετές- lockdown των Επιχειρήσεών μας.
Εάν όμως, εννοείτε την κερδοφορία των Επιχειρήσεων του Κλάδου μας, ο αριθμός των επισκεπτών δεν αποτελεί το αποκλειστικό στοιχείο που την διαμορφώνει.
Η ποιότητα των επισκεπτών-πελατών, η αγοραστική δύναμη τους και η σχέση ποιότητας-τιμής των προσφερόμενων υπηρεσιών μας, είναι πολύ πιο σημαντικά στοιχεία για τον καθορισμό της κερδοφορίας των Επιχειρήσεων.
Μέσα από αυτήν την οπτική της ''κίνησης'', δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι παρατήρησα σημαντικές διαφορές στο κοινό των επισκεπτών μας, σε σχέση με προηγούμενες περιόδους.
Πάντως, οι εισπράξεις ήταν σαφώς βελτιωμένες σε σχέση με την διετία '20-'21. Βέβαια, όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, του κόστους πρώτων υλών, και την αναγκαστική αύξηση του αριθμού του εργατικού δυναμικού μας, που περιορίζουν την κερδοφορία.

2. Είστε γενικά ικανοποιημένοι με την λειτουργική κατάσταση (καθημερινότητα, υπηρεσίες, κυκλοφοριακό κλπ) της Πόλης σας;
- Γενικά, όχι. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την λειτουργική κατάσταση της Πόλης μου, που είναι η Παροικία. Ειδικότερα, με απασχολούν τα ζητήματα του κυκλοφοριακού φόρτου της, και η διαχείριση της στάθμευσης και της καθημερινής καθαριότητας.

3. Θεωρείτε ότι η Δημοτική αρχή αφουγκράζεται τα προβλήματα των Δημοτών και δίνει λύσεις;
- Θεωρώ ότι, όλες οι Δημοτικές Αρχές της Πάρου αφουγκράζονται τα προβλήματα των Δημοτών και ψηφοφόρων τους.
Οι παρεχόμενες λύσεις όμως -όταν αυτό γίνεται κατορθωτό- έχουν άμεση σχέση με την αξιολόγηση των προβλημάτων, που την κάνουν οι ίδιες, και την ''ποιότητα έμψυχου υλικού'' των στελεχών που διαθέτουν.
Όλα αυτά βέβαια, μέσα από ένα ''πλαίσιο λειτουργίας'' που ορίζει μεν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. αλλά είναι ουσιαστικά συγκεντρωτικό και εξαρτάται από την Κυβέρνηση της χώρας και το πολιτικό προσωπικό της.

4. Κατά την γνώμη σας, πείτε μας τρία θέματα που θεωρείτε ότι χρειάζονται άμεση βελτίωση.
-Τα θέματα που χρειάζονται άμεση βελτίωση, κατά την άποψη μου, δεν είναι τρία, αλλά εκατόν τρία και ούτε ο χώρος επαρκεί για την περιγραφή τους, ούτε το μέσον (διαδίκτυο, blogs κλπ) είναι το καταλληλότερο.
Θα περιοριστώ λοιπόν σε ένα θέμα, το οποίο θεωρώ και το σημαντικότερο :
Προστασία και Διαχείριση του Φυσικού Περιβάλλοντος.
Αυτή η διάσταση, θα πρέπει να πρυτανεύει στην χάραξη της -όποιας- Τουριστικής πολιτικής ή οποιασδήποτε άλλης επιμέρους πολιτικής ασκεί η Διοίκηση του Δήμου.
Το θεωρώ δε το σημαντικότερο, διότι η οποιαδήποτε ζημία του, είναι ανεπίστρεπτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου