Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΖΕΤΑΙ

Του Δημήτρη Καλανδράνη

Σε εστιατόριο στο νησί
Μια φασολάδα ζήτησα
Μαζί με μια σαλάτα.

Ουί μεσιέ, μου είπανε
Και μου ‘φεραν,
Αντί το εθνικό μας φαγητό,
λίγα φασόλια σκόρπια
μέσα σε γαλλική σαλάτα.

Ο σερβιτέρ, Μπον απετί μου ευχήθηκε.
Παρντόν μεσιέ λε σερβιτέρ, απάντησα
Κομπρενέ βου, θέλω φασολάδα,
Μια μερίδα κανονική
Που να μυρίζει Ελλάδα
Με σκόρδο, ελαιόλαδο, σέλινο και καρότο

Ο σερβιτέρ μού έφερε τον Μετρ
Εντό ρεστοράν μοντέρν, μου λέει
Οκι φασολάντα, κάνει μποκού αέρια

Βρε άσε τα αέρια Μεσιέ λε Μετρ
Του λεω εγώ.
Εντό ντεν είναι Παρίσι στο Γαλλία.
Εντό Πάρος είναι, στο Ελλάντα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτεία και νησιωτικότητα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για τη διαδικασία επιλογής θέσης του νέου επιβατικού λιμένα Πάρου

Ο ξένος είσαι εσύ

Ανακοίνωση Προκήρυξης για την πρόσληψη 46 ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την παροχή υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο Δήμο Πάρου

Μοσάμπ Αμπού Τόχα: Ο ποιητής της Γάζας βραβεύτηκε με Πούλιτζερ

Η μείζωνα αντιπολίτευση για τον τουρισμό

Ανακοίνωση Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάρου