Το γράμμα ενός ανήσυχου πατέρα προς το γιο του

Kαλημέρα γιε μου.

Αποφάσισα να σου γράψω όχι μόνο, γιατί μου αρέσει γενικώς να γράφω αλλά γιατί, όπως λέγανε και οι Λατίνοι, «Verba volant, scripta manent», δηλαδή, "τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν». Επίσης πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι εγώ είμαι παιδί της πένας καθότι την εποχή που έζησα ως παιδί και νέος δεν υπήρχαν οι υπολογιστές ή, αν υπήρχαν, δεν ήταν τόσο διαδεδομένοι. Οπότε για να επικοινωνήσουμε συχνά πυκνά καταφεύγαμε στο χαρτί, αφού και το τηλέφωνο που υπήρχε ήταν ακριβό σπορ, ειδικότερα για τις υπεραστικές κλήσεις.

Ας πάμε στην ουσία του θέματος τώρα. Δε σου κρύβω ότι η συμπεριφορά σου απέναντι στη νέα σου ζωή με προβληματίζει λιγάκι. Πέρασε σχεδόν μια ολόκληρη βδομάδα από την ημέρα που έμεινες μόνος κι εσύ επέλεξες να μείνεις κλεισμένος στο σπίτι. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι διανύεις την πρώτη βδομάδα σου ως φοιτητής η οποία σίγουρα ήταν βδομάδα προσαρμογής. Σίγουρα όμως επίσης θα μπορούσες στο πλαίσιο της προσαρμογής σου να κάνεις και κάποια πράγματα που σε ενδιαφέρουν, όπως:

· Να επισκεφτείς τη σχολή σου

· Να πας στη γραμματεία σου για να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα και να αρχίσεις να κτίζεις τις διαπροσωπικές σχέσεις σου.

· Να τακτοποιήσεις τα στρατολογικά σου

· Να δεις πού είναι η λέσχη που θα τρως.

· Να γνωριστείς με τον κυλικειάρχη και άλλους φοιτητές.

· Να πας στο γυμναστήριο που θέλεις να γραφτείς.

· Να ρωτήσεις εκεί αν υπάρχει ομάδα για το άθλημα που σε ενδιαφέρει και πού είναι το γήπεδο.

· Να χρησιμοποιήσεις το λεωφορείο, για να καταλάβεις από πού θα βγάλεις το εισιτήριο ή την μηνιαία κάρτα διαδρομών.

· Να πας μια βόλτα με τα πόδια και να τσεκάρεις τα μαγαζιά για τα ψώνια σου (όλων των ειδών).

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα θα μπορούσες να τα κάνεις καλύτερα τώρα που είσαι χαλαρός. Αυτό δε σημαίνει ότι και αργότερα δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτά. Απλά μην αφήνεις τα πράγματα να συσσωρεύονται, γιατί οι καθημερινές συνθήκες δεν είναι πάντα ίδιες. Άλλωστε, όπως λέει και κάποιος φίλος, για να δώσει αξία στις διαπροσωπικές επαφές, «όποιος γυρίζει μυρίζει».

Να θυμάσαι τη συζήτηση που κάναμε στο αυτοκίνητο για τη σχολή σου και την προσπάθεια που θα πρέπει να καταθέσεις.

Να είσαι ανοιχτός σε καινούργιες γνωριμίες γενικώς και να κρατήσεις απ’ αυτές, ειδικώς, ανθρώπους που σου ταιριάζουν και μπορούν να γίνουν φίλοι σου. Οι φοιτητικές σχέσεις μπορεί να σε συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου (βλέπε μαμά - Ουρανία).

Βάλε ξανά στη ζωή σου οπωσδήποτε τη γυμναστική. Η άσκηση για τον άνθρωπο είναι αναγκαία όπως το φαγητό και ο ύπνος.

Γνώρισε γκομενίτσες και πρόσφερε τον έρωτά σου με σεβασμό και με τις προφυλάξεις που ξέρεις. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να ερωτευτεί. Ο έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής. Έχε πάντα στο μυαλό σου ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε κι εσύ άλλωστε. Να την πέφτεις σε όποια σου αρέσει χρησιμοποιώντας το χιούμορ σου κι, αν κάτι σου τη σπάσει, δεν πειράζει, να πηγαίνεις αλλού. Να ξέρεις ότι στις σχέσεις αυτές ο άντρας είναι η μέλισσα και οι γυναίκες τα λουλούδια. Εξού και το «όποιος γυρίζει μυρίζει». Πρόσεχε όμως. Μπορεί ο άντρας ως μέλισσα να πηγαίνει σε πολλά και διαφορετικά λουλούδια αλλά και η γυναίκα ως λουλούδι προσφέρει τη γύρη της σε πολλές και διαφορετικές μέλισσες που την επισκέπτονται. Να ξέρεις ότι το μυστικό κατάκτησης της γύρης είναι το χιούμορ.

Αυτά. Θα τα πούμε πάλι.

Να είσαι καλά, να διασκεδάζεις και να παίρνεις τη ζωή στην πλάκα με τη σοβαρότητα, την εκτίμηση και το σεβασμό που της αρμόζει.-

Ο πατέρας, τέρας, τέρας… σου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου