ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΝΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ.

Η Νένα Βενετσάνου στηρίζει το κάλεσμα σε συγκέντρωση μπροστά στη Βρεταννική Πρεσβεία στην Αθήνα το Σάββατο 8 Οκτώβρη 2022 στις 2μμ και το συνυπογράφει. Θερμές ευχαριστίες! Παρακάτω δήλωσή της που είχε στείλει στην Πρωτοβουλία GREECE FOR ASSANGE τον περασμένο Δεκέμβρη στο πλαίσιο διαδικτυακής συνάντησης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΝΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ.

Προς την Ομάδα στήριξης του Τζούλιαν Ασσάνζ.

Είναι πολύ σπουδαίο αυτό που κάνετε και στέλνω τα χαιρετίσματα σε όλους όσους θέλουν να εξελιχθεί η υπόθεση Ασσάνζ υπέρ του.

Η προσπάθεια αυτή θα αναβαθμίσει την ίδια τη δικαιοσύνη στα μάτια του κόσμου. Μεγάλος ο αγώνας του και ιερός όχι μόνο για την ελευθερία έκφρασης, αλλά και για την έννοια της ελευθερίας η οποία καταστρατηγείται ως ηθική αξία από μια ελίτ, στην πολυστέναχτη σημερινή εποχή.

Ο δεσποτισμός και το μένος αυτής της ελίτ ενάντια στον Ασσάνζ είναι εμφανής. Η ελίτ αυτή, αντιπαθεί τα κοινωνικά δίκτυα, όπως αντιπαθεί και όσους δεν ελέγχει. Ο Ασσάνζ όμως λειτούργησε με αίσθημα δικαίου, με εμπιστοσύνη στην ελεύθερη αγορά της πληροφορίας και με σεβασμό στο επάγγελμά του και είναι σημαντικότατη προσωπικότητα της εποχής μας και ο εμβληματικότερος δημοσιογράφος παγκοσμίως γιατί δούλεψε ενάντια στην κακότητα, στον σφετερισμό και στην γελοιοποίηση των απανταχού ΜΜΕ. Ευτυχώς δεν είναι ο μόνος, αλλά αυτός που εξαγρίωσε τον συστημικό τύπο και επί πλέον εξέθεσε ανεπανόρθωτα εκείνους που παίζουν βρώμικο πολιτικό ρόλο στους χειρισμούς των λαών, δια του πολιτιστικού αγαθού, την ενημέρωση και όντως τρομάζει όλα τα χθόνια υποκείμενα των σύγχρονων δημοκρατιών που τις υπονομεύουν.

Γιατί να διώκεται κάποιος που αποκάλυψε μυστικά ως μέρος της δουλειάς του και προς όφελος της ιστορικής αλήθειας και υπέρ των πολλών θυμάτων ενός βρώμικου πολέμου και όχι όσοι τα έπραξαν; Και όμως... διώκεται!!!! Γι’ αυτό αξίζει κάθε προσπάθεια η υπεράσπιση αυτού του ανθρώπου, ο οποίος έγραψε χρυσό κεφάλαιο στην παγκόσμια ιστορία.....τόσο μεγάλο που δικαίως δημιουργεί δέος ακόμα και σε αυτούς που τον αντιμάχονται, επειδή φοβούνται να παραδεχτούν την νίκη του... και την ορθότητα των πράξεών του.

Ο Ασσάνζ στα μάτια πολλών ανθρώπων είναι νικητής για το θάρρος που επέδειξε και ευτυχώς οι απλοί άνθρωποι δεν τον αφήνουν μόνο.

Μπορεί αυτός μεν να εξανάγκασε τα ηγεμονικά κράτη σε ένα μπρά-ντε-φερ αναμεταξύ τους για να τον αντιμετωπίσουν, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά το μαρτύριο που υφίσταται και την ύβρη που διαπράττουν. Ας θυμηθούμε: Ο Ασσάνζ μίλησε για το Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπου συντελείται σήμερα ολοκαύτωμα και λειτούργησε ως καταλύτης, εκθέτοντας και αμφισβητώντας κυρίως την παντοδυναμία των δυνατότερων….. σαν ένας σύγχρονος Προμηθέας και αυτό πριν ακόμα αρχίσει ο επιμερισμός των ευθυνών των κρατών αυτών που εμπλέκονται σε αυτόν τον πόλεμο και που ακόμα ο ρόλος τους δεν έχει αποσαφηνιστεί. Δημοσιεύοντας λοιπόν ιστορικά ντοκουμέντα, αξιόπιστες αποδείξεις, για την κατάχρηση της πολιτικής εξουσίας, ενάντια σε φτωχούς ανθρώπους , με πρόσχημα την εθνική τους ασφάλεια, έκανε το λάθος και δεν «παζάρεψε» τα στοιχεία του με την πολιτική ηγεσία…. Αυτό είναι το έγκλημα….. «δεν παζάρεψε»…. Αλλά όχι μόνο…. Θέτει στις σύγχρονες κοινωνίες των Εθνών και το ερώτημα: Γιατί πρέπει η ανθρωπότητα να ανεχτεί μια μονόπλευρη παγκοσμιοποιημένη σκέψη, από τη στιγμή που ξέρει ότι αυτό προϋποθέτει ακόμα μεγαλύτερη βία και μετατρέπει σε σύμβολο τη Δικαιοσύνη και σε θέατρο τη Δημοκρατία;

Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, στην Πρωτοβουλία συμπαράστασης για τη δικαίωση του αντιστασιακού αγώνα αυτού του ανθρώπου.

Διώκεται πολιτικά, χωρίς να έχει δράσει πολιτικά αλλά ασκώντας έντιμα το επάγγελμά του. Δεν έχει ανάγκη αυτός να γίνει σύμβολο, είναι ένας από μας, εξάλλου τα σύμβολα υποκαθιστούν την πραγματικότητα και ο Ασσάνζ υφίσταται, είναι πραγματικός και κακοποιείται από την δικαιοσύνη, ενώ έχει τιμηθεί παγκόσμια γι’ αυτό που έδωσε στον Κόσμο, είναι τεκμηριωμένο υλικό για κριτική σκέψη, το οποίο αντιπαρατίθεται στο δογματικό μονοπώλιο της παγκοσμιοποιημένης ενημέρωσης.

ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ 21/12/21

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου