Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ, ΤΟΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗ !

Δεν θα πλησιάσει το Δημαρχείο ο πρωθυπουργός για να μην πάρει θέση για σειρά αιτημάτων που του έχει θέσει από καιρό ο Δήμαρχος Πατρέων

Στο Δημαρχείο ούτε από μακριά δεν θα πλησιάσει ο Πρωθυπουργός κατά τη διήμερη επίσκεψή του, στην Πάτρα.

Κι όμως, υποτίθεται πως έρχεται στην Πάτρα να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα αιτήματα της πόλης, τα οποία γνωρίζει καθώς ο Δήμαρχος με επιστολές του , τον έχει ενημερώσει για όλα.

Μάλιστα, όλες τις φορές, κατέληγε στην επιστολή του ΄΄επιθυμούμε να έχουμε δια ζώσης συνάντηση μαζί σας, όποτε εσείς κρίνετε΄΄.

Πρόσκληση για τετ α τετ συνάντηση δεν έλαβε ποτέ ο Δήμαρχος της τρίτης πόλης της χώρας !

Είναι πρωτοφανής απρέπεια η στάση του Μητσοτάκη απέναντι στην πόλη να αρνείται συνάντηση με τον Δήμαρχό της.

Δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε , ένας Πρωθυπουργός να επισκέπτεται μια πόλη, να αγνοεί τον πρώτο πολίτη της και να μιλήσει για έργα που αφορούν στην Πάτρα δίχως την παρουσία του Δημάρχου.

Αυτό αποδεικνύει πως ο Μητσοτάκης δεν έχει λύσεις για ζητήματα της πόλης γι αυτό και δεν έχει μούτρα να συναντήσει τον Πελετίδη.

Ποια είναι τα βασικά θέματα που έχει θέσει ο Πελετίδης στον Πρωθυπουργό και αναμένει τοποθέτησή του επί αυτών;

- Κύριο ζήτημα είναι τι θα γίνει με την υπογειοποίηση του τρένου ; Ο δήμος , οι φορείς και η μεγάλη πλειοψηφία των Πατρινών ζητούν υπογειοποίηση από το Ρίο και δημιουργία γραμμικού πάρκου. Ο Μητσοτάκης έχει πρόταση ;
- Τι θα γίνει με τον πρώην σκουπιδότοπο της πόλης στον Ριγανόκαμπο που άρπαξε το Υπερταμείο και ο δήμος διεκδικεί την έκταση 140 στρ. για να φτιάξει πάρκο ;
- Τι θα γίνει με την, εδώ και ένα χρόνο, κατεστραμμένη από θεομηνία μαρίνα της πόλης; Ο δήμος ζητάει 2 εκ. για να τη φτιάξει, προσφάτως του είπαν πως εγκρίθηκαν 800.000, αλλά ποτέ δεν δόθηκαν !
- Τι θα γίνει με την έλλειψη προσωπικού στο δήμο ; Έχει να κάνει προσλήψεις 20 χρόνια και οι οργανικές θέσεις που μένουν ακάλυπτες φθάνουν τις 1000. Πως θα ανταπεξέλθουν οι υπηρεσίες στις ανάγκες των δημοτών ;
- Τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση του δήμου ; Πόσο θα τραβήσει αυτή η ιστορία της υποχρηματοδότησης ; Μόνο η μισθοδοσία του προσωπικού είναι 32 εκ. και η κρατική χρηματοδότηση είναι 24 εκ. ενώ, βάσει του νόμου, ο δήμος Πατρέων δικαιούται 91 εκ.

Αυτά και πολλά άλλα ήθελε να θίξει ο Πελετίδης, πλην όμως, δεν θα έχει αυτή την ευκαιρία, γιατί το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει άλλες προτεραιότητες !

Περιλαμβάνει επίσκεψη στα έργα της Πατρών – Πύργου, συνάντηση στο Επιμελητήριο με επιχειρηματίες (σ.σ. άραγε έχει υπόψη του πόσοι είναι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο (200 εκ. ευρώ) της Αχαικής Συνεταιριστικής Τράπεζας , το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε κέντρο εστίασης, την επόμενη ημέρα θα συναντηθεί με τους βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, εν συνεχεία θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο και μετά θα πάει να προσκυνήσει τον Άγιο Ανδρέα.

Καλά να περάσετε, στη φιλόξενη Πάτρα, κύριε Πρωθυπουργέ !

Πηγή: Ρεπορτερ

ΥΓ. Δείτε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού μας:

7.30 μ.μ. η ομιλία στο «ROYAL»

Μετά και από τη Δυτική Αχαΐα, ο πρωθυπουργός θα αφιχθεί στην Πάτρα.όπου θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα δύο συσκέψεις, στο Επιμελητήριο με παραγωγικούς φορείς και υπουργούς που θα βρίσκονται εκεί αλλά και στην περιφέρεια όπου θα βρίσκεται ο κ. Πέτσας με δημάρχους. Πιθανόν να περάσει και από εκεί για έναν χαιρετισμό.

Στις 7. 30 μ.μ., θα μιλήσει στην κεντρική πολιτική εκδήλωση ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας, που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο «Royal», όπου αναμένεται να αναφερθεί σε θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και να προχωρήσει σε αποτίμηση των κυβερνητικών πεπραγμένων.

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με νεολαίους σε μπαρ της πόλης.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης

Στις 8.30 το πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με βουλευτές και τοπικά κομματικά στελέχη (μάλλον στον χώρο του ξενοδοχείου «Bold Type») , όπου θα διανυκτερεύσει, ενώ αργότερα θα επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου συνοδευόμενος από τα κυβερνητικά στελέχη που θα είναι μαζί του, αναμένεται να μιλήσει ενώπιον των τοπικών φορέων για όλα τα έργα και τις δράσεις της κυβέρνησης στην περιοχή.

Τέλος, το μεσημέρι (γύρω στις 12) ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, (πιθανόν στον χώρο του ξενοδοχείου «MyWay»).

Δεν αποκλείεται ανάλογα με την εξέλιξη του προγράμματος, ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί το λιμάνι της Πάτρας, το κολυμβητήριο της Αγυιάς, το κέντρο της Πάτρας κ.α.

Ο Πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να κάνει και μία βόλτα στο κέντρο της πόλης ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και το ναό του Αγίου Ανδρέα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου