ΣΥΝΑΞΗ ΜΑΓΙΣΣΩΝ

Της Νίνας Γεωργιάδου

Η Ζηνοβία, η Φραξυλάνθη και η Αουρέλια συγκατοικούν αρμονικά με τη Νουνού,

Η Ζηνοβία πήρε το όνομά της, από την όμορφη, κιμπάρισσα βασίλισσα της Παλμύρας που, όταν οι Ρωμαίοι κατακτητές απαίτησαν νεους δυσβάσταχτους φόρους, τους εμήνυσε σε άπταιστα αραμαϊκά, «μολών λαβέ». Η Ζηνοβία γιατρεύει την ποδάγρα, τον τσιγαρόβηχα και τους καημούς του έρωτα.

Η Φραξυλάνθη τίμησε, με το όνομά της, τη μοσχομυριστή αφροξυλιά που τη βοηθά να γιατρεύει κάθε είδους φαγούρα και να δροσίζει κάθε λογής πυρετούς.

Η όμορφη Αουρέλια πήρε το όνομά της, τιμώντας τα κουρέλια που τραγουδούν ακόμα και ντύνουν τις τρεις όμορφες με δαντελωτά μεσοφώρια και περίτεχνα εξώρουχα.

Η Αουρέλια ειδικεύεται στις φυτικές βαφές. Βάφει χειλάκια πετροκέρασα με το χυμό των πατζαριών, τις μαύρες κάπες της Ζηνοβίας και της Φραξυλάνθης με το μελάνι της σουπιάς, ροδίζει τα μάγουλα των χλωμών γυναικών με τις αχτίνες του ήλιου, και ξασπρίζει τα γαριασμένα κοντοβράκια τους, με μια μυστική συνταγή για λουλάκι απ’ τα λουλούδια του μπλουμπάγκο.

Γιατί και οι τρεις φορούν χοντρά κοντοβράκια, καθώς η σέλα του σκουπόξυλου δεν είναι και η πιο βολική, ειδικά για μεγάλα ταξίδια πάνω από τη θάλασσα.

Κατάφεραν και οι τρεις να επιβιώσουν από τον 1ο Μεσαίωνα, τότε δηλαδή που οι όχλοι κατέβαιναν στις πλατείες και παρακολουθούσαν την καύση των μαγισσών, με τον ίδιο σαδομαζοχισμό που σήμερα παρακολουθούν τηλεόραση.

Χάρη σε μιαν απροσδόκητη νεροποντή, ο όχλος σκόρπισε, την ώρα που οι φλόγες άγγιζαν κιόλας τα ακροδάχτυλα των ποδιών τους, οι δήμιοι έτρεξαν να μη βραχεί η κουκούλα τους και χώθηκαν στα ιεροξεταστήρια, όπως χώθηκαν αργότερα οι κουκουλοφόροι δοσίλογοι σε υπουργεία.

Απέφυγαν το νησί των μαγισσών, Chiloe, καθώς τότε, οι νεοφερμένοι κονκισταδόρες έδιναν τα ρέστα τους στην εξολόθρευση των Ινδιάνων, που πολύ ταλάνισαν τους Χολυγουντιανούς σκηνοθέτες, μέχρι να αποδείξουν πόσο ανάξιοι ήταν για να ζουν.

Προτίμησαν ένα άλλο, βραχώδες επίσης, νησί του Αιγαίου, αγκαλιάστηκαν, με αγάπη από την προστάτιδα Νουνού, που σέβεται όλους τους κυνηγημένους, έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα αδέσποτα γατιά και τα αδέσποτα σουτζουκάκια.

Στη φάση που τις απαθανάτισε ο φακός επεξεργάζονται και οι τέσσερεις, Ζηνοβία, Φραξυλάνθη, Αουρέλια και Νουνού, ένα σχέδιο ανατροπής του 2ου τωρινού Μεσαίωνα.

Αν δεν βρίσκεις παραμύθι, φτιάξ’ το μόνος σου.

Μουσική από τον βιρτουόζο στο όργανο της καρδιάς, Omar Bashir

https://www.facebook.com/779738694/videos/828690548466764

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου