Τι κάνουμε για τη δημόσια Υγεία;

Λίγες ημέρες πριν, στις 13 Νοεμβρίου οι Ισπανοί πλημμύρισαν τους δρόμους της Μαδρίτης για να υπερασπιστούν τη δημόσια υγεία ενάντια στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση.

Εναντιώθηκαν στην αναδιάρθρωση του συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης από την δεξιά περιφερειακή κυβέρνηση, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους επιχειρούν να παίξουν με την Υγεία τους.

«Ο λαός της Μαδρίτης αξίζει ποιοτική πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και όχι καθυστερήσεις πάνω από μια εβδομάδα για να δει οικογενειακούς γιατρούς ή παιδιάτρους», είχε δηλώσει ένα τοπικό σωματείο γιατρών.

Στην χώρα μας, που ο λαός δέχεται το ένα χαστούκι μετά το άλλο, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από κοράκια, που βλέπει λουκέτα σε βρεφικές τροφές, που βυθίζεται στην ανέχεια, η Κυβέρνηση δίνει σήμερα το τελειωτικό χτύπημα στο ΕΣΥ.

Χθες, έξω από την Βουλή οι υγειονομικοί κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους για να υπερασπιστούν την δημόσια Υγεία, την υγεία του λαού που την παζαρεύει η Κυβέρνηση, για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι κλινικάρχες.

Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Το ΕΣΥ το πλήρωσε ο λαός, δεν το παζαρεύουμε για χατίρι κανενός!

Πηγή: ROSA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου