Η Κατάρ(α) του ΠΑΣΟΚ

Ένα Κόμμα που έβαλε τη σφραγίδα του στην πολιτική ζωή της Χώρας, με προοδευτικούς Νόμους, όπως αυτός που αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση βάζοντας τέλος στη διαίρεση των Ελλήνων, ένα Κόμμα που έβγαλε από την αφάνεια ευρύτατα κοινωνικά στρώματα, ένα Κόμμα που δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας που σημερινή κυβέρνηση κατάργησε, τελικά βούλιαξε μέσα σε οικονομικά σκάνδαλα, που οδήγησαν στη φυλακή τον Άκη Τσοχαντζόπουλο, τον παραλίγο πρωθυπουργό της Ελλάδος. (Έχασε με ελάχιστη διαφορά από τον Κώστα Σημίτη.)

Και μετά από μια διακυβέρνηση από τον Γιώργο Παπανδρέου, που συνέδεσε το όνομά του και το Κόμμα με την είσοδο της Χώρας στα μνημόνια, είδε τα ποσοστά του να κατρακυλούν σε μονοψήφια νούμερα.

Και ενώ το Κόμμα αυτό πήρε κάποιες ανάσες με την ηγεσία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, τώρα πάλι έχουμε τα ίδια με τη φυλάκιση της Εύας Καϊλή.

Το οικονομικό σκάνδαλο με τον χρηματισμό της αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ελληνίδας ευρωβουλευτή, προβεβλημένου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, πλήττει και πάλι το κύρος του ΠΑΣΟΚ σε μια φάση που το Κόμμα έβλεπε τα ποσοστά του να ανεβαίνουν.

Αλλά αυτό είναι το έλασσον, γιατί το μείζον είναι ότι η Χώρα βγήκε πάλι στη διεθνή σκηνή με αρνητική εικόνα και λόγω των υποκλοπών και λόγω της διαφθοράς των πολιτικών της.

Ευρωβουλευτής η Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κάθε μέρα μαζί στο Στρασβούργο. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν έβλεπε, δεν άκουγε; Δεν του κίνησαν υποψίες τα συχνά ταξίδια στο Κατάρ και οι δηλώσεις και συνεντεύξεις της Καϊλή για το πόσο φιλεργατικό είναι το μεσαιωνικό κράτος του Κόλπου, αφού για τα έργα υποδομής και υποδοχής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου χάθηκαν 6,5 χιλιάδες εργάτες;

Μακριά από εμάς οι υπόνοιες για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Απλά επισημαίνουμε έλλειμμα στα πολιτικά του ανακλαστικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου