Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ποτέ δεν έκρυψε τη στενή σύνδεσή της με το ΚΚΕ. Ήταν και είναι ο βραχίονας του κόμματος στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και εμείς που στηρίξαμε τον αγώνα εκείνο των δημοτικών εκλογών οφείλαμε να το είχαμε κατανοήσει.

Προβάλαμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσωπικότητα του Κώστα Ροκονίδα και το ψηφοδέλτιό του και όχι τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η προσπάθεια εκείνη είχε επιτυχία, παρά τον έξαλλο αντικομμουνισμό της άλλης πλευράς. Ο Κώστας Ροκονίδας έχασε οριακά.

Αντίθετα η «Λαϊκή Συσπείρωση», πιστή στην κομματική γραμμή πρόβαλε μαζί με το τοπικό πρόγραμμα και τις κομματικές θέσεις της, όπως αυτές ήταν διατυπωμένες στο προεκλογικό της έντυπο.

Δικαίωμά της μπορεί και υποχρέωσή της, αφού εμείς είμαστε οι φιλοξενούμενοι στη παράταξη.

Ουσιαστικά τότε λειτούργησαν δύο γραμμές. Η μία που πρόβαλε την προσωπικότητα του Κώστα Ροκονίδα και άλλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που πρόβαλε τις θέσεις του κόμματος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», πειθαρχώντας στις κομματικές οριζόντιες εντολές, ως όφειλε, αγνόησε τη σύνθεση του ψηφοδελτίου και προχώρησε στις επόμενες ενέργειές της.

Ποιες ήταν αυτές;

Η επίσκεψη, παραμονή δημοτικών εκλογών, βουλευτή του ΚΚΕ, ο οποίος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο, περιόδευσε σε δημόσιους και εργατικούς χώρους.

Η αφιέρωση της μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης της Παροικιάς, σε παριανό αγωνιστή του ΚΚΕ, που πάγωσε το ακροατήριο και η ομιλία στη Νάουσα, που στο τέλος της χρωματίστηκε από μικροφώνου έντονα από στελέχη του κόμματος.

Δεν γνωρίζουμε, εάν από πλευράς ΚΚΕ είχε γίνει υπερτίμηση της κατάστασης και εθεωρείτο δεδομένη η νίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με όλο το κομματικό πακέτο που τη συνόδευε ή εάν όπως συζητήθηκε τότε, ότι την ενδιέφερε μόνο η αύξηση της επιρροής του κόμματος στο νησί.

Πάντως όπως και να έχει, ένα τμήμα του εκλογικού σώματος, αρνήθηκε την υποστήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και προτίμησε την επανεκλογή του Μάρκου Κωβαίου.

Το ποιος ευθύνεται για την επανεκλογή του Κωβαίου, με όλες τις συνέπειες που επέφερε αυτή για το νησί, ας το κρίνουν οι αναγνώστες μας.

Υστερογραφώντας και για να μην παρεξηγηθούμε από κάποιους, δηλώνουμε, ότι τιμούμε το ΚΚΕ για την ιστορία του και τους αγώνες του υπέρ της εργατικής τάξης, διαφωνούμε όμως με την γενικότερη πολιτική του διαδρομή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου