Η Πάρος, με τον αρχαιολογικό πλούτο που διαθέτει, δικαιούται ενός σύγχρονου αρχαιολογικού Μουσείου.

Η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Πάρου είναι έργο αρκετά σοβαρό και η υλοποίησή του αφορά κατά κύριο λόγο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στις υπαίθριες αρχαιότητες ή η στις πληροφοριακές πινακίδες που μας κατευθύνουν σ΄αυτές, ορισμένες εκ των οποίων χρειάζονται, λόγω φθοράς, αντικατάσταση.

Αναφερόμαστε κυρίως στην κοινή προσπάθεια Δήμου και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την κατασκευή σύγχρονου αρχαιολογικού μουσείου, που θα έχει τη δυνατότητα να αναδείξει το σύνολο των αρχαιοτήτων του νησιού που προφέρονται για έκθεση.

Η εξεύρεση του κατάλληλου χώρου είναι το πρώτο. Και αυτό πρέπει να γίνει εγκαίρως, γιατί με την ταχύτητα που αναπτύσσεται το νησί, οι ανάγκες σε χώρους πολλαπλασιάζονται και τα περιθώρια στενεύουν.

Η επόμενη κίνηση αφορά την ανάθεση και ολοκλήρωση των μελετών, την ωρίμανση του φακέλου του έργου και την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Το έργο παρουσιάζει δυσκολίες, αλλά εάν υπάρξει ενδιαφέρον και πολιτική βούληση σε τοπικό επίπεδο, οι όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις μπορούν να καμφθούν και το κράτος των Αθηνών να ενδώσει.

Πολιτική βούληση επί του παρόντος σε τοπικό επίπεδο δεν υπάρχει. Μπορεί να γίνονται συζητήσεις, αλλά μέχρις εκεί. Και βέβαια η παρούσα δημοτική αρχή, καθώς είναι κουρασμένη από την πολυετή διοίκηση του δήμου, είναι δύσκολο να ανταποκριθεί σε μια τέτοια προσπάθεια.

Μια άλλη όμως δημοτική αρχή φρέσκια για δουλειά καθώς θα είναι, μπορεί να ξεκινήσει την προσπάθεια. Η Πάρος με τον αρχαιολογικό πλούτο που διαθέτει, ο οποίος διατρέχει όλες τις ιστορικές περιόδους, το δικαιούται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου