Μέρα που είναι, ας ευχηθούμε καλή φώτιση στους τοπικούς μας άρχοντες

Η Πάρος αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα και όποιος δεν το βλέπει, απλά δεν κυκλοφορεί.

Τα οικονομικά συμφέροντα μικρά και μεγάλα έβαλαν πόδι στο νησί και με τις άκρες που διαθέτουν, επιβάλλουν τη θέλησή τους και υλοποιούν τους οικονομικούς τους σχεδιασμούς σε βάρος όλων μας.

Το μόνο ανάχωμα στους υπερμεγέθεις σχεδιασμούς τους, σε σχέση με την κλίμακα και τους φυσικούς πόρους του νησιού είναι η τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι πιο πάνω και εννοούμε την κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι του χεριού τους.

Ο τουρισμός είναι πηγή εσόδων για τη χώρα και επομένως οι όποιες καταστροφικές «επενδύσεις» γίνουν σε ένα τουριστικό προορισμό, είναι καλές (!!!) και ας αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του τοπίου, ας κάνουν τις παραλίες δικές τους, ας δημιουργούν προβλήματα στους γείτονες, ας υπερφορτώνουν τους δρόμους, ας καταναλώνουν ασύστολα την πολύτιμη πηγή ζωής, που είναι το νερό.

Όμως όλα έχουν ένα όριο, γιατί καταστρέφοντας αυτό, που αποτελεί την προίκα ενός τόπου, καταστρέφεται και η ποιότητα της ζωής των κατοίκων του.

Η παρούσα δημοτική αρχή μπορεί να θέλει, μπορεί και να μην θέλει να αποτελέσει το ανάχωμα σε μια τέτοια καταστροφική επιδρομή του τόπου μας. Μπορεί και κάποιοι να τα έχουν βρει με τα συμφέροντα και να έχουν μετατραπεί σε υπηρετικό τους προσωπικό. Στις μέρες μας όλα είναι πιθανά. Το βλέπουμε άλλωστε και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν ισχυριζόμαστε ότι κάποιοι τα πιάνουν. Απλά διαπιστώνουμε ανοχή και καμιά διάθεση αντίστασης στην οικονομική βουλιμία των κατασκευαστικών εταιρειών.

Μέρα που είναι, ας ευχηθούμε καλή φώτιση στους τοπικούς μας άρχοντες, γιατί αυτά που έρχονται δεν είναι καθόλου ευχάριστα κυρίως για τα παιδιά μας που αποτελούν τη συνέχειά μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου