Εμπορικό λιμάνι και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Το αίτημα της Πάρου για την κατασκευή εμπορικού λιμανιού εκτός του κόλπου της Παροικιάς και για λόγους ασφαλείας των χιλιάδων επιβατών χρονολογείται εδώ και κάποιες δεκαετίες.

Έπειτα από πολλές συζητήσεις και αναζητήσεις αποφασίστηκε η κατασκευή του στη θέση ΚΑΜΙΝΑΚΙ της Μάρπησσας.

Δεν γνωρίζουμε πόσο έχουν προχωρήσει οι μελέτες και εάν έχουν λάβει όλες τις προβλεπόμενες εγκρίσεις ή εάν το έργο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Τελευταία αναφορά, επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας τον Ιούλιο του 2022: « Είχαμε έτσι την ευκαιρία να συζητήσουμε … και για τη μεταφορά του Εμπορικού Λιμένα σε νέα περιοχή.»

Υπάρχει έλλειμμα πληροφόρησης, όπως έλλειμμα πληροφόρησης υπάρχει σχετικά και με τη χάραξη του δρόμου που θα οδηγεί στο λιμάνι.

Χάραξη, απαλλοτριώσεις και πληρωμή των απαλλοτριωμένων είναι χρονοβόρα διαδικασία, που προηγείται της έναρξης κατασκευής του έργου, αφού τα υλικά κατασκευής θα χρειαστούν δημιουργία δρόμου για τη μεταφορά τους.

Δεν γνωρίζουμε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σε τι ενέργειες έχει προχωρήσει για την επίσπευση του έργου και τι γραφειοκρατικές δυσκολίες αντιμετωπίζει.

Χρήσιμο θα ήταν με ένα δελτίο τύπου να ενημερώσει την κοινή γνώμη της Πάρου, καθώς το τελευταίο επίσημο δελτίο, είναι από το Μάιο του 2021.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου