Ένα γήπεδο μπάσκετ αλλιώτικο απ' τα άλλα

Ποιο είναι το ιδανικό μέρος για να φτιάξει κανείς ένα γήπεδο #μπάσκετ; Ό,τι και αν σκεφτήκατε, σίγουρα δεν ήταν “μέσα σε μία σπηλιά!"

ΚΙ ΟΜΩΣ, αυτή ακριβώς ήταν η σκέψη των κατοίκων του χωριού #Σιντσούν στην Κίνα, όπου βρίσκεται το γηπεδάκι που βλέπετε! ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ; 

Το χωριό αυτό βρίσκεται στην ορεινή επαρχία Κουεϊτσόου, στα νοτιοδυτικά της Κίνας. Η περιοχή αυτή έχει αυτό που λέμε “καρστική” γεωμορφολογία. Εκεί δηλαδή υπάρχουν πολλά ανθρακικά πετρώματα (όπως ο ασβεστόλιθος), που από την διάλυσή τους δημιουργούνται σπηλιές και άλλοι ιδιαίτεροι γεωλογικοί σχηματισμοί.

Το Κουεϊτσόου λοιπόν είναι γεμάτο σπηλιές! Έτσι, η ιδέα να φτιαχτεί ένα γήπεδο ΜΕΣΑ μέσα σε μία από αυτές τους φάνηκε κάπως πιο λογική από το να χαραμίσουν μία από τις λίγες καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής σε κάτι που μπορούσαν -από ό,τι αποδείχτηκε άλλωστε- να το κάνουν και αλλού!

Λεφτά πολλά δεν υπήρχαν, αλλά λίγο με μια κρατική επιχορήγηση, λίγο με κάποιες δικές τους δωρεές, οι κάτοικοι κατάφεραν να μαζέψουν ένα ικανοποιητικό ποσό και να φτιάξουν το 2018 ένα πραγματικά ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ μέρος να προπονούνται, να παίζουν πού και πού κανένα ματσάκι, ή να κάνουν αν χρειαστεί κάποια εκδήλωση!

Και ενώ φαίνεται μια περίεργη επιλογή τοποθεσίας, έχει και τα καλά της η φάση! Το σπήλαιο λειτουργεί ως στέγαστρο και τους προστατεύει από τη βροχή, μένει σχετικά ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι και αερίζεται από μόνο του επαρκώς. Και το κυριότερο; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΓΧΩΝΕΤΑΙ μη του φύγει η μπάλα και τρέχει από πίσω ο κακομοίρης να την κυνηγάει!

Α, και μη σας φαίνεται μικρούλι, οι διαστάσεις του γηπέδου τηρούν κανονικότατα τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και οι κερκίδες του χωράνε μέχρι και 1000 άτομα – σε περίπτωση που θέλετε να διοργανώσουμε κανένα τουρνουά εκεί το λέω!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου