Σχόλιο για την ιδρυτική διακήρυξη του νέου δημοτικού συνδυασμού

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης, που έχει υποψήφιο δήμαρχο τον έπαρχο Κώστα Μπιζά.

Δεν θα σταθούμε στο περιεχόμενό της, που έχει γίνει ήδη ευρύτατα γνωστό και με το οποίο άλλωστε συμφωνούμε. Τα μισά ή και λιγότερα εάν γίνουν, από όσα αναφέρονται σ΄ αυτήν, θα αλλάξουν την εικόνα της Πάρου.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται στην πολιτική, κοινωνική και ηλικιακή σύνθεση των συμπατριωτών μας που υπογράφουν τη διακήρυξη. Πρόκειται για άτομα διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού, άτομα με κοινωνική προσφορά και άτομα νεαρής ηλικίας ενταγμένα όμως στην παραγωγική διαδικασία του νησιού μας. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι τους ενώνουν οι γενικές αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού και η προσωπικότητα του Κώστα Μπιζά.

Αυτή ακριβώς η σύνθεση κάνει τη διαφορά, γιατί συντελείται σταδιακά ανανέωση του τοπικού πολιτικού προσωπικού, που το διακρίνει άλλη νοοτροπία, η οποία δεν έχει σχέση με νοοτροπίες του παρελθόντος (δυστυχώς και του παρόντος), όπου κυριαρχούν η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι.

Φιλοδοξία τους είναι να πάψει ο δήμος να είναι κομματικό παραμάγαζο και να οργανωθεί σε άλλη βάση, όπου ο δημότης θα εξυπηρετείται, εάν το αίτημά του θα είναι δίκαιο και δεν θα αντιστρατεύεται το δημόσιο και δημοτικό συμφέρον.

Η Πάρος, με ευθύνη και ενότητα, όπως αναγράφεται στην προμετωπίδα του συνδυασμού, ετοιμάζεται να αλλάξει πορεία, αν κρίνουμε από την θερμή υποδοχή που έτυχε η νέα δημοτική παράταξη με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Μπιζά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου