"Η δαιμόνια επιχειρηματικότητα και η επίλυση του προβλήματος της νησιωτικότητας."


Αγαπητοί δημότες και συμπολίτες είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω την επομένη της πρωταπριλιάς ότι όλα μας τα προβλήματα λύθηκαν τουλάχιστον τα σημαντικότερα.

Χωρίς να έχω καμμιά διάθεση να μακρηγορήσω, η λύση του συντριπτικού ποσοστού των προβλημάτων μας δεν είναι άλλη από το να μην τα αντιμετωπίζουμε ως προβλήματα αλλά ως επιχειρηματικές λύσεις και επεξηγώ:

Αντιλαμβανόμαστε την θάλασσα ως ένα εμπόδιο, ως ένα μέσο που απομονώνει τα νησιά μας, και αυτό είναι το πρόβλημα!!!

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε τώρα ως πρόβλημα ας το κάνουμε λύση.

Αναμφίβολα το σημαντικότερο πρόβλημα των νησιών μας είναι το θέμα της υγείας.

Χρειαζόμαστε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλα τα νησιά ανεξάρτητα μεγέθους τους ή μόνιμων κατοίκων.

Η λύση είναι ένα πλωτό νοσοκομείο το οποίο θα είναι πλήρως εξοπλισμένο θα φέρει ελικοδρόμιο και θα ακολουθεί προδιαγεγραμμένη πορεία μεταξύ των νησιών μας ώστε να μπορούν να γίνονται προγραμματισμένες εξετάσεις, επεμβάσεις, κλπ.

Με αυτό τον τρόπο θα λυθεί και το πρόβλημα στέγασης των ιατρών και λοιπού νοσοκομειακού προσωπικού και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι η ιδέα "ξενίζει" κάπως θα πρότεινα να ξαναπαιχτεί η σειρά "love boat" ή ακόμα καλύτερα να δημιουργηθεί μια νέα η οποία να αναδείξει τα προτερήματα που έχει η μόνιμη κατοικία σε πλεούμενο.

Αυτό φυσικά για να συμβεί χρειάζεται επενδυτικά κεφάλαια και μια επιχειρηματικότητα πέρα του δεόντως δαιμόνια.

Υπάρχει στα νησιά μας το πρόβλημα της εκτόξευσης των τιμών των ενοικίων, της μη ύπαρξης αγροτεμαχίων για την ανέγερση βιλών, της περιορισμένης επιφάνειας παραλιών οι οποίες δεσμεύονται από τους ιδιοκτήτες τους, της μη ύπαρξης επιφάνειας για την τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων, λειτουργίας καταστημάτων, κλπ, και όλα αυτά έχουν κοινό παρονομαστή τον περιοριστικό χώρο της στεριάς.

Ναι, καλά το καταλάβατε, η απέραντη θάλασσα είναι η λύση και όχι το πρόβλημα.

Όπως το νοσοκομείο μπορεί να είναι πλωτό, έτσι υπάρχουν ήδη στην αγορά πλωτές εξέδρες εστιατορίων, πλωτές βίλες με υποθαλάσσιο χώρο, λες και ζεις σε ενυδρείο, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αρόδου δεν υπάρχουν τέλη ελλιμενισμού, δεν περιορίζεται κάποιος ως προς την τοποθεσία και την θέα που έχει, το παίρνει το πάει σε άλλο σημείο, και όταν αυτό πάρει τις επιχειρηματικές διαστάσεις που του αρμόζουν θα φτάσουν τα νησιά μας να έχουν μια διασύνδεση όπως ο διαστημικός σταθμός, το ένα να κουμπώνει με το άλλο, παρέχοντας σταθερότητα ενώ η ενέργεια που χρειάζεται θα την παρέχει η θάλασσα είτε με υποθαλάσσιους υδροστροβιλους είτε μέσω της κίνησης του κυματισμού.

Όλα αυτά υπάρχουν ήδη, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, μια αναζήτηση σχετικά με πλωτό εστιατόριο, "float restaurant" θα σας δώσει και έτοιμες λύσεις προς αγορά από AliExpress, Alibaba, κλπ, ενώ για τους κατασκευαστές, η κατασκευή και τοποθέτηση μόνιμων διαμερισμάτων ή πλωτών είναι δύο κλικ υπόθεση "floating apartments".

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι η θάλασσα είναι δωρεάν!!!

Προς το παρόν, αφού μια εξίσου σοβαρή επιχειρηματική κίνηση θα ήταν η δημιουργία θαλάσσιων οικοπέδων, αντίστοιχων των εξορύξεων, οπότε η δημιουργία ενός "sea real estate" να αποδώσει απίστευτα κέρδη με πρακτικά μηδενικό κόστος!!!

Τι σου είναι η δαιμόνια επιχειρηματικότητα τελικά, το πρόβλημα σου κάνει λύση.

Υ.Γ: Αντιλαμβάνεστε ότι όλο το κείμενο διέπεται από επιχειρηματικά πνευματικά δικαιώματα και απαγορεύεται ρητώς ο ανεξέλεγκτος διαμοιρασμός του. Παρακαλείστε θερμά όπως επικοινωνήσετε μαζί μου ώστε να κανονιστούν τα χμ περαιτέρω.

Patent pending, που λένε και στο χωριό μου!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου