Για το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφει ο 

Σπίτια για τους υπαλλήλους
Στο Βήμα δημοσιεύτηκε πριν τις εκλογές συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη που τώρα είναι πάλι πρωθυπουργός. Δημοσιογράφοι Γιάννης Μαρίνος και Άγγελος Κωβαίος.

Τού τέθηκε μαζί με άλλα η παρακάτω ερώτηση: Γιατί δεν χρηματοδοτείτε τους Δήμους και τις Κοινότητες των μικρών νησιών ώστε να ανεγείρουν στέγες φιλοξενίας των γιατρών, τον νοσηλευτών και των εκπαιδευτικών που διορίζονται εκεί;

Δόθηκε η εξής απάντηση: Μπορούν πλέον να το κάνουν εύκολα με το θεσμό της Κοινωνικής Αντιπαροχής που ψηφίσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο. Δίνοντας την δυνατότητα να αξιοποιηθούν αδρανή κρατικά και δημοτικά ακίνητα προκειμένου να κατασκευαστούν κατοικίες. Αυτό είναι ένα μόνο από τα εργαλεία που θα αξιοποιήσουμε την επόμενη τετραετία για να αντιμετωπίσουμε την δυσκολία εύρεσης στέγης την οποία συναντούν αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως σε τουριστικές περιοχές. Θεωρώ βέβαια, απαραίτητη την συνεργασία και την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους των Δήμων, που ειδικά σε αυτόν τον τομέα δεν πρέπει να περιμένουν την κεντρική παρέμβαση του κράτους.
Ανάληψη λοιπόν πρωτοβουλιών από τους Δήμους, καταγραφή των ακινήτων και αποφασιστικά προς τα εμπρός βήματα ώστε να μην καταντήσουμε να έχουμε σε σκηνές τους υπαλλήλους.

Έχει άραγε κάπως προχωρήσει αυτό το θέμα; Ας μάς απαντήσουν από το Δήμο. Ξέρω ότι οι Υπουργοί δεν απαντούν, ούτε οι βουλευτές γενικά, ούτε οι υψηλές υπηρεσίες, ο Δήμος όμως έπρεπε να απαντά, να βρίσκει τρόπο. Ακίνητα υπάρχουν στην Πάρο και του δημοσίου και δημοτικά, ώρα να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου