Ας αποδείξει το κράτος ότι υπάρχει και δεν ξοδεύουμε τζάμπα χρήματα να πληρώνουμε υπαλλήλους που δεν κάνουν τη δουλειά τους!


Καλημέρα από την Πάρο. Με τα πολλά δημοσιεύματα καμιά φορά μπορεί να χάνουμε την ουσία. Θα ήθελα να μείνουμε στα πιο ουσιαστικά και να εμβαθύνουμε.

Άρθρο 1: Ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι δεν θα πάρει τις πολυθρόνες από την παραλία που είναι υγρότοπος (περιοχή Natura) και προστατεύεται και επιπλέον δεν έχει καμιά άδεια! Αυτό σημαίνει όχι μόνο αδιαφορία για τη νομιμότητα, αλλά και ότι έχει πλάτες και προστατεύεται. Ποιοι είναι πίσω του και ποια είναι η θέση μιας πολιτείας που σέβεται τους νόμους τους οποίους η ίδια προωθεί για το κοινό συμφέρον; Η δήλωση αυτή μάς προσβάλει όλους, και τους πολίτες και τις υπηρεσίες όλες και τη δικαιοσύνη και το Δήμο Πάρου. Δεν είμαστε εμείς οι νομικοί που θα κινήσουμε τις διαδικασίες. Αυτές ήδη έπρεπε να είχαν κινηθεί. Και η δήλωση αυτή και όλα τα σχετικά να φτάσουν μέχρι το γραφείο του Πρωθυπουργού. Δεν μπορεί να υπάρξει επιτελικό κράτος με τέτοιο εξευτελισμό κάθε έννοιας νομιμότητας με τέτοιο κουρέλιασμα και ξεχαρβάλωμα κάθε προσπάθειας ευταξίας. Αυτό είναι που πρέπει να γίνει πρωτοσέλιδο σε όλα τα μέσα. Εδώ είμαστε. Εκεί φτάσαμε. Και αν οι αρχές όλες δεν ξέρουν τι να πράξουν, ιδού το πρόβλημα ενός κράτους υπό διάλυση. Σ' αυτή τη χώρα το αίσθημα της ντροπής δεν υπάρχει;

Άρθρο 2: Μάθαμε ότι υπάλληλος της Κτηματικής είναι στην Πάρο και διενεργεί μόνος του ελέγχους. Απίστευτο! Αν δεν βελτιωθεί τίποτα έχουμε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι ο υπάλληλος της αόρατης αυτής υπηρεσίας μάλλον ήρθε για μπάνιο ή για τα μάτια του κόσμου. Περιμένουμε να μάς σώσουν οι υπάλληλοι της Αθήνας και να προστατεύσουν τις παραλίες μας. Σιγά μη νοιάζονται! Ο νόμος πρέπει ν' αλλάξει και ο έλεγχος να επανέλθει στην αυτοδιοίκηση, στους παρόντες και όχι στους απόντες και άφαντους των υπηρεσιών που δεν τους βρίσκεις ούτε με τάματα στον άγιο Φανούριο. Είναι και αυτό για το γραφείο του Πρωθυπουργού και για όσους ορκίζονται στο συγκεντρωτικότατο ελληνικό και μη αποτελεσματικό κράτος. Σε ποιον θα ανακοινώσει τα πορίσματα η Κτηματική και ο ένας υπάλληλος, αν πράγματι ήρθε και αν πράγματι διενεργεί ελέγχους; Εμείς πρέπει να τα μάθουμε, ο Δήμος, οι τοπικές αρχές, αλλιώς είναι περιφρόνηση προς τους νησιώτες όλους. Αν φτάσαμε ως εδώ υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Οικονομικών, οι υπηρεσίες του, η Κτηματική και ο Δήμος που δεν κίνησε καμιά διαδικασία. Δεν καταλήφτηκαν οι παραλίες σήμερα. Είναι 10 χρόνια τώρα που αλωνίζουν τις ακτές οι πειρατές. Υπάρχει κράτος; Ο επιχειρηματίας αν μην τι άλλο το είπε ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει! "Ας έρθει η αστυνομία να με πιάσει".

Άρθρο 3: Το Κίνημα για τις παραλίες είναι Κίνημα για τη δημοκρατία και την νομιμότητα που κουρελιάζεται καθημερινά. Μάς διώχνουν από τις παραλίες, μάς φτύνουν, ασεβούν απέναντί μας κι απέναντι στον τόπο με προκλητικότατους τρόπους και κηρύσσεται έτσι ως μόνη δυνατή συμπεριφορά η ανομία και η εχθρότητα τους ενός προς τον άλλο. Ολόκληρο νησί με 15.000 κατοίκους και δεν ξέρει τι να κάνει για να πείσει κάθε θρασύτατο να μαζευτεί. Κηρύξαμε ως μόνη δυνατή συμπεριφορά αυτό το επικίνδυνο. "Κάνουμε ό, τι μάς κατέβει". "Κάνουμε του κεφαλιού μας"!

Άρθρο 4: Αν δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με την κατάληψη των παραλιών δεν είναι εκεί το θέμα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε γενικά. Ο Άννα μάς στέλνει στον Καΐάφα, αυτό είναι το κράτος το ελληνικό κι ελπίζουμε να φτιάξει κάποτε πριν καταστούν χειρότερα τα πράγματα και ο ένας βγάζει τα μάτια τού άλλου. Υπηρεσίες αλληλοκαλυπτόμενες, όπου ο ένας δείχνει τον άλλο υπεύθυνο και ο πολίτης στέκει ζαλισμένος και κατάπληκτος από την ανικανότητα να μοιράσουμε δυο γαϊδουριών άχυρα.

Άρθρο 5: Ιδού λοιπόν το πρόβλημα που κατάντησε ανατολικό ζήτημα ή Κυπριακό και δεν λύνεται. Οι παραλίες στην Πάρο είναι κατειλημμένες και οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν σέβονται κανέναν νόμο αλλά καταλαμβάνουν το 100% των παραλιών με ογκώδη κρεβάτια πάνω στο γιαλό, με φράχτες και κατασκευές. Η κυβέρνηση με τους πολλούς υπαλλήλους και τα πολλά υπουργεία καλείται να το λύσει. Και ο Δήμος να πρωτοστατήσει και όχι να κρύβεται.

Άρθρο 6: Οι πολίτες της Πάρου δείχνουν το δρόμο για μια παννησιωτική κινητοποίηση, πανελλήνια δράση. Βρέστε τρόπους κύριοι των υψηλών αμοιβών και κλιμακίων. Βρέστε τρόπους τώρα πριν είναι αργά για όλους. Πώς καταδέχεστε να σάς ρεζιλεύει ένας μικροεπιχειρηματίας;

Άρθρο 7: Οι 300 της Πάρου δεν είναι 300 αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων όλων και κάτι ακόμα πιο πέρα. Δεν έχουμε αντίθετες γνώμες παρά μόνο από συμφεροντολόγους ή ανόητους στους οποίος δεν πρέπει να δίνουμε απαντήσεις. Δεν απαντούμε στην αφέλεια. Δεν είδα στα σχόλια ενός ή δύο ή και τριών με αντίθετη άποψη κάτι που να αξίζει τον κόπο. Δεν θα κάνουμε ασκήσεις στενομυαλιάς. Η λογική μας έχει φτάσει μέχρι τον καθημερινό τύπο το ραδιόφωνο, την τηλεόραση. Τα επιχειρήματά μας έχουν εξαπλωθεί. Δεν υπάρχει δημοκρατία με την περιφρόνηση κάθε έννοιας νομιμότητας και με παράλυτες αρχές που κάνουν την πάπια ή τα στραβά μάτια ή το κορόιδο. Αν δεν μπορούμε να πάμε τις πολυθρόνες στον καθορισμένο τόπο που ενοικιάστηκε τότε δεν μπορούμε τίποτα και να παραιτηθούμε. Και πρώτη η αόρατη Κτηματική. Δεν έχει λόγους ύπαρξης. Ας πάνε για μπάνιο κατακαλόκαιρο και να είναι ευγενικοί όταν καμιά φορά απαντούνε στα τηλέφωνα. Έχουν ορκιστεί υπηρεσία στον πολίτη όχι στα συμφέροντα. Αν Ελλαδάρα! Μόλις γίνει κανείς υπάλληλος στέφεται Πάπας!

Άρθρο 8: Ας αποδείξει το κράτος ότι υπάρχει και ας επιβάλλει με τις δυνάμεις που έχει τώρα την νομιμότητα. Όλες οι παραλίες είναι κατειλημμένες. Ας πάνε οι πολυθρόνες τώρα στη θέση τους. Και στα 5 μέτρα από τη ακτή. Ιδού η Ρόδος!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου