Ενδιαφέρουσες ειδήσεις από το Δάσκαλο


-Ζευγάρι ηλικιωμένων από το Διδυμότειχο συγκινεί και δίνει σε όλους μας ένα μάθημα ζωής, καθώς δώρισαν ένα ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ για να στηρίξουν το νοσοκομείο της περιοχής. Ο κ. Παναγιώτης και η κ. Σωτηρία Αραμπατζή, οι ευεργέτες του νοσοκομείου, ζουν στη Μάνη στο Διδυμότειχο, τον αγαπημένο τους τόπο, από τον οποίο χρειάστηκε να ξενιτευτούν το 1966 για μια καλύτερη ζωή.
-Με τίτλο "Οι καθοριστικές κάλπες του 20ου αιώνα" ο Αντώνης Κλάψης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων αναφέρεται στις χρονολογίες εκλογικών αναμετρήσεων του 20ου αιώνα που έχουν αποδειχθεί βαρυσήμαντες για τη χώρα μας. Αναφέρομαι στις χρονολογίες και θα επανέλθω.
*1920: Χάνει ο Βενιζέλος.
*1958: Κερδίζει η ΕΡΕ του Κ Καραμανλή, αλλά η ΕΔΑ (Αριστερά) γίνεται αξιωματική Αντιπολίτευση και τρίτο έρχεται το Κέντρο.
*1963: Κερδίζει ο Γεώργιος <Παπανδρέου της Ένωσης Κέντρου και ξανακάνει εκλογές το 1964, οπότε λαμβάνει το 52,7%.
*1967: Δεν γίνονται οι προγραμματισμένες εκλογές καθώς οι στρατιωτικοί κάνουν δικτατορία που κρατά 7 χρόνια.
*1974: Η Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή λαμβάνει το 55,4 % των ψήφων.
*1981: Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου λαμβάνει το 48 % των ψήφων.
*1990: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λαμβάνει το 47% των ψήφων και σχηματίζει κυβέρνηση.
Θα επανέλθω αργότερα σ' αυτά.
-"Επιλέγουμε τον τρόπο της ζωής μας, τον τρόπο που καταναλώνουμε, διατρεφόμαστε, ψυχαγωγούμαστε, συμπεριφερόμαστε ως μέλη κοινωνικού συνόλου. Οι επιλογές που είναι φιλικές προς τη φύση-καταναλώνουμε λιγότερο, τρώμε λιγότερα ζωικά προϊόντα, επιλέγουμε τη διασκέδασή μας, συμπεριφερόμαστε με αυτογνωσία και καλοσύνη, - συμπίπτουν με τις συμβουλές των γιατρών μας για καλύτερη προσωπική υγεία" τονίζει σε άρθρο της για την Κλιματική Αλλαγή η Μαρία Δαμανάκη (Βήμα 26-11-2023).
-"Η χώρα μας διαθέτει αξιόλογα αποθέματα κρίσιμων αλλά και χρήσιμων ορυκτών. Η επικαιροποίηση των τεχνικών δεδομένων, μέσα από πρόσθετη γεωλογική έρευνα έχει ήδη δρομολογηθεί. Η εξορυκτική δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει συνολική προσφορά γύρω στο 3% του ΑΕΠ και θα μπορούσε να διπλασιαστεί". Αυτά γράφει ο Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων στο Βήμα της 26-11-20023.
-Το 68% των Ελλήνων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι σύμφωνα με δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Εδώ χρησιμοποιείται ο Δείκτης Μάζας Σώματος. Μετρούμε το ύψος μας και το υψώνουμε στο τετράγωνο (λ.χ. 1,70 στο τετράγωνο ισούται με 2,89). Υπολογίζουμε το βάρος μας (λ.χ. 70 κιλά). Διαιρούμε το βάρος με το τετράγωνο του ύψους (στην περίπτωσή μας 70 διά 2,89=24 περίπου). Αν βρίσκουμε από τη διαίρεση κάτω του 18,5 το άτομο είναι λιποβαρές. Αν υπερβαίνει το 25 είναι υπέρβαρο και αν ξεπερνά το 30 παχύσαρκο (Βήμα 22-10-2023). Κάντε λοιπόν ένα λογαριασμό και αν χρειαστεί τρώτε λιγότερο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου