Ένας ψαράς στη Δύση


Γράφει ο Giorgos Kyriazis

Όταν στα μάτια των παιδιών βλέπω τη σπίθα της αμφισβήτησης, στα μάτια που γυαλίζουν από εξυπνάδα και ζωική ορμή, καταλαβαίνω ότι το παρελθόν είναι ώρα να αποχωρήσει και αδιαπραγμάτευτα να παραδώσει το μέλλον, που πια δεν του ανήκει, στους δικαιούχους.

Όσο σκοτεινό και παράλογο διαφαίνεται, τόσο αδιάφορες είναι οι απόψεις μας γιαυτό σε αυτούς που θα το ζήσουν. Οι αρχές μας κατολισθαίνουνε εσωτερικά και το νέο μας απορροφά γοργά και φυσικά. Η φυσική ανακύκλωση είναι χαρούμενη και τα ρίσκα είναι δική της υπόθεση. Αφήνουμε ότι καταφέραμε, κληροδοτούμε ότι καταστρέψαμε και σηκώνουμε άγκυρα για μια πιο ήσυχη ζωή με συμπυκνωμένη ύπαρξη, γνώση και εμπειρία. Στοχαστικοί με σοφία που αφορά τη γενιά μας, με την ευκαιρία μας αξιοποιημένη ή χαμένη δίνουμε χώρο στην επόμενη γενιά να φτιάξει τη δική της εποχή παρά τα δάνεια που της επιβάλλουμε.

Αυτό το καθημερινό κοπάδι εφηβείας, ανοησίας και θορύβου που κινείται περιττά και ανυπόμονα θα σπάσει τα δεσμά του σύντομα και θα χαρεί την ομορφιά και τον πόνο της ύπαρξης. Ό,τι υψηλό ή ποταπό αισθανθήκαμε, ό,τι αμέριμνα χτίσαμε και γκρεμίσαμε ας το ξαναδούν ή ας το ξεχάσουν.

Οι μύες μαλακώνουν, οι απόψεις μας γίνονται κάπως αναμενόμενες και το σώμα αντιστέκεται λιγότερο στη φύση και στη βαρύτητα. Η γνώση και η εμπειρία ελαφραίνουν το νου και αποσύρονται πιο χαλαρά με χαμόγελο και σιγουριά. Η δημιουργικότητα είναι εντοπισμένη και στηρίζεται στις παλιές καλές ιδέες και λίγο στις καινούριες. Οι άνθρωποί σου σε αποχαιρετούν και η διαχείριση της απώλειας σε ανεβάζει επίπεδο αλήθειας και συγκίνησης. Οι αισθήσεις γίνονται σημαντικότερες και με αυτές ζούμε περισσότερο χρόνο μαζί και τις απολαμβάνουμε καλύτερα από πριν.

Και να ο ήλιος αναδύεται και δύει κάθε μέρα και όχι όταν το προσέξουμε.

Οι ανάσες έχουν μουσικότητα και η βιολογική ρουτίνα είναι απολαυστική. Τα πάθη είναι παρόντα, αλλά συμπληρώνονται από πιο βαθιά συναισθήματα. Η θάλασσα, ο ουρανός είναι πιο γαλάζια και το πράσινο της φύσης είναι αισιόδοξο. Ο παλιός φίλος ο κυνισμός πίνει καμία μπύρα μαζί μας και χαλαρώνει στον καναπέ.

Η ζωή είναι ωραία και τα νοήματα ξεκάθαρα. Η ομορφιά έχει γίνει αντικειμενική και η εσωτερικότητα απαραίτητη. Μπορείς να χαρείς την υγεία και τη ξεκούραση με μεγαλύτερη ένταση και τον έρωτα πιο τρυφερά. Πού και πού ξυπνάει ο νεαρός μέσα μας και κάνει ό,τι γουστάρει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου