Περιφερειακός της Παροικιάς: δρόμος πυκνής κυκλοφορίας χωρίς πεζοδρόμια

Μας ανήκει δικαιωματικά το βραβείο πρωτοτυπίας. Ο πλέον πυκνός σε κυκλοφορία οχημάτων δρόμος της Πάρου, ο περιφερειακός της Παροικίας στερείται σχεδόν σε όλο το μήκος του πεζοδρομίων.

Εάν εξαιρέσουμε τα πεζοδρόμια που κατασκευάστηκαν πριν από 25 χρόνια σε ελάχιστα τμήματα του περιφερειακού με πρωτοβουλία του τότε δημοτικού συμβούλου Χάρη Γιουρτζίδη, και μια 'απόπειρα' ελαττωματικής τελικά πεζοδρόμησης το 2013, καμιά άλλη δημοτική αρχή δεν τόλμησε να φτιάξει άλλα.

Από την παρούσα δημοτική αρχή, στο ξεκίνημά της, κάτι επιχείρησε να κάνει ο αντιδήμαρχος Πάνος Κεμπάμπης. Αλλά και πάλι, πέρα από μία αποτύπωση υπάρχουσας κατάστασης, στην πράξη δεν έγινε τίποτε απολύτως. Και αυτή η τετραετία πέρασε χωρίς να γίνει ούτε ένα μέτρο πεζοδρόμιο.

Όμως το πράγμα έφτασε πλέον στο απροχώρητο.

Τη νύχτα διαθέτει είτε ελάχιστο φωτισμό, είτε περιοχές με εκτυφλωτικό φωτισμό από φωτεινές επιγραφές. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι πεζοί είναι δυσδιάκριτοι, γεγονός άκρως επικίνδυνο.

Η νέα δημοτική αρχή, όποια και αν είναι, με την συναίνεση όλων των δημοτικών παρατάξεων πρέπει στα σοβαρά να καταπιαστεί με την κατασκευή των πεζοδρομίων του περιφερειακού.

Η απόφαση αυτή μπορεί να έχει κόστος, επειδή δεν είναι εύκολη η ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης που χρονολογείται εδώ και δεκαετίες, όμως προέχει η προστασία της ζωής μας. Είναι ζωτικής σημασίας έργο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου