Και αυτά με το «καλημέρα» των προεκλογικών συζητήσεων

«Ακροδεξιός», «άνθρωπος της εκκλησίας, άρα στερείται δυναμισμού», «διαχειριστής», δηλαδή μία από τα ίδια στη διοίκηση του δήμου, «τα έχει βρει με τους κομμουνιστές», «εγγραφάκιας» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που στολίζουν την προσωπικότητα του επάρχου και υποψήφιου δημάρχου Κώστα Μπιζά.

Και αυτά με το «καλημέρα» των προεκλογικών συζητήσεων.

Αλλά γιατί τέτοια υπόγεια επίθεση εναντίον του;

Τι φοβούνται οι πολιτικοί του αντίπαλοι και τον φορτώνουν με τόσα και τέτοια «κοσμητικά» επίθετα; Μήπως έχουν διαπιστώσει, ότι η υποψηφιότητά του έχει την αποδοχή του εκλογικού σώματος; Αλλά αυτό είναι αρκετά νωρίς για να το διαπιστώσει κάποιος, αφού τα πάντα είναι ακόμα υπό διαμόρφωση.

Δεν είναι στις προθέσεις μας να αγιογραφήσουμε την εικόνα του Κώστα Μπιζά. Όλοι έχουμε τα κουσούρια μας και κανένας δεν είναι τέλειος. Πολύ περισσότερο όταν ασχολούμαστε με την πολιτική, όπου η υπερβολή έχει τον πρώτο λόγο.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τον Κώστα Μπιζά από τις άδικες επιθέσεις που δέχεται.

Είναι πράγματι ακροδεξιός, όπως τον αποκαλούν κάποιες και κάποιοι;

Εάν τον χαρακτήριζαν ως άτομο με δεξιές καταβολές, θα συμφωνούσαμε απόλυτα. Ασφαλώς ο Κώστας Μπιζάς έχει δεξιό παρελθόν. Μόνο που ο ίδιος δηλώνει, ότι θα πολιτευτεί στο Δήμο ως ανεξάρτητος και στη βάση ενός προγράμματος που θα έχει αρχή και τέλος αποκλειστικά την Πάρο και το μέλλον της. Μήπως όμως μπλοφάρει; Δεν το πιστεύουμε, γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν έντιμο συμπατριώτη μας που έχει λόγο.

Το άλλο είναι ακόμα πιο κουφό. Ότι «επειδή είναι άνθρωπος της Εκκλησίας, στερείται δυναμισμού». Δηλαδή όσοι μετέχουν στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας δεν διακρίνονται για το δυναμισμό τους, άρα είναι απορριπτέοι. Κι αυτά, όταν ο Κώστας Μπιζάς ήταν και είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών κατά της εγκατάστασης των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής πάλι κατηγορείται ο Κώστας Μπιζάς ότι συμπράττει με τους κομμουνιστές. Προφανώς εννοούν ως κομμουνιστές συριζαίους που, όπως πληροφορούμαστε, συμμετέχουν στο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιό του. Δηλαδή, όσοι προέρχονται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούν για τη δημοτική αρχή μιάσματα; Αλλά τότε γιατί ο δήμαρχος κάνει προτάσεις για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του σε άτομα αυτού του χώρου;

Άλλοι πάλι υποβαθμίζουν την ποιότητα της δραστηριότητας του Κώστα Μπιζά, υποστηρίζοντας ότι εξαντλείται στην αποστολή εγγράφων προς τα υπουργεία για θέματα της Πάρου και τις κρατικές υπηρεσίες, χωρίς να κάνει κάτι άλλο πιο δυναμικό.

Ξεχνούν προφανώς ότι ο θεσμός του επάρχου έχει διακοσμητικά χαρακτηριστικά χωρίς να έχει κάποια ουσιαστική αρμοδιότητα. Παλαιότερα το επαρχείο είχε αρμοδιότητες για τα λιμενικά έργα και τα σχολεία. Θυμίζουμε ότι, επί επάρχου Γρηγορίας Πρωτολάτη, κατασκευάστηκε η μαρίνα της Νάουσας και το λιμενικό έργο στην Πούντα της Παροικιάς, όπως επίσης και η αγορά της έκτασης για την κατασκευή το 2ου γυμνασίου της Παροικιάς.

Από την πλευρά της πάλι η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει, ότι, εάν έχουμε εκλογή Μπιζά στο Δήμο, απλά θα υπάρξει αλλαγή διαχειριστή. Δηλαδή Μπιζάς και Κωβαίος είναι το ίδιο. Άρα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. «Τι μπρόκολα , τι λάχανα», όπως έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης ή «άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος, όλοι οι σκύλοι μια γενιά», όπως έλεγε το 1952 ο γ.γ. του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης.

Εμείς προτιμούμε να τελειώσουμε το παρόν με το γνωμικό «Αρχή άνδρα δείκνυσι» του Βίαντα του Πριηνέα, ενός εκ των 7 σοφών της αρχαιότητας. «Η αρχή (η εξουσία) δείχνει ποιος είσαι πραγματικά».

Τον Μάρκο Κωβαίο τον γνωρίσαμε.
Τον Κώστα Μπιζά όχι.
Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Ροκονίδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου