"Έφυγε ο σύντροφος, ο συναγωνιστής και φίλος Μανώλης Ισιγώνης"

Μόλις πληροφορήθηκα πως έφυγε ο σύντροφος, ο συναγωνιστής και φίλος Μανώλης Ισιγώνης. Είμαι συγκλονισμένος για την απρόσμενη (νομίζαμε ότι είχε ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε) απώλειά του.

Ο Μανώλης ήταν πάντα μπροστάρης στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στην Πάρο μας. Ιδεολόγος, φλογερός αγωνιστής, δημοκράτης με βαθιά πολιτική σκέψη, πολίτης με ξεκάθαρο και ευθύ λόγο, πάντα αληθινός σε ό,τι έλεγε, πάντα μάχιμος, χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις σε όλα τα δημοκρατικά κινήματα και δημοκρατικές αυτοδιοικητικές κινήσεις στο νησί μας.

Αυτοδιοικητικά ξεκίνησε με την Κοινότητα Μάρπησσας και έκτοτε πάντα στην πρώτη γραμμή των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων.

Πρώτη φορά που βρεθήκαμε δίπλα δίπλα στο ίδιο μετερίζι αγώνα, ήταν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1998 με τη ΔΕΚ, που κέρδισε την πλειοψηφία του Δήμου στις πρώτες εκλογές του ενιαίου Δήμου Πάρου με δήμαρχο τον Κώστα Αργουζή.

Έκτοτε περπατήσαμε μαζί σε όλα τα Κινήματα Πολιτών (το μεγαλειώδες για εκείνη την εποχή πολύχρονο Κίνημα για την Υγεία, ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, κλπ), σε όλες τις δημοκρατικές αυτοδιοικητικές κινήσεις και κυρίως στην "Κίνηση Ενεργών Πολιτών" και επικεφαλής τον αείμνηστο Μανώλη Γλέζο, που η μικροψυχία, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι σκοπιμότητες ορισμένων στέρησε από την Πάρο την ευκαιρία μιας αγωνιστικής, δημοκρατικής και προοδευτικής πορείας του τόπου, με αναγέννηση και ποιοτική αναβάθμιση του νησιού και ευημερία όλων των Παριανών.

Βρεθήκαμε μαζί στις βουλευτικές εκλογές του 2015 (ήμουν υποψήφιος βουλευτής), στη μάχη του δημοψηφίσματος. Μουδιάσαμε, απογοητευτήκαμε και οι δυο από την μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ και έκτοτε η απαισιοδοξία μας συνόδευε. “Ο τόπος αυτός δεν έχει ελπίδα ούτε σωτηρία”, έγραψε τελευταία.

Αυτός ήταν ο Μανώλης Ισιγώνης. Τον διέκρινε η αγάπη για τον τόπο και η διάθεση προσφοράς (πρόσφερε π.χ. δωρεάν πολλές αρχιτεκτονικές κ.ά. μελέτες, σε Κοινότητες και άλλους συλλογικούς φορείς).

Καλό ταξίδι φίλε Μανώλη.... Θα μας λείψεις. Θα σε θυμόμαστε με αγάπη...

Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύντροφο της ζωής του Όλγα και στα παιδιά του Κωστή, Παναγιώτη και Ελένη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου