Όλα τάχει η Μαριορή…

Δεν ήταν, που ο δήμος μας για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν μπόρεσε, με τις δικές του οικονομικές υπηρεσίες, να συντάξει τον προϋπολογισμό του 2022, ο οποίος εγκρίθηκε και εφαρμόστηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτες οι οικονομικές υποχρεώσεις σε τρίτους.

Δεν είναι που και για τον προϋπολογισμό του 2023 ακολουθείται το ίδιο δρομολόγιο.

Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι η δυσλειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας, όχι γιατί φταίνε οι υπάλληλοι, αλλά η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής.

Και δεν έφταναν αυτά, ήλθε τώρα και η ακύρωση της σχετικής νομοθεσίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας με αποτέλεσμα οι από δω και πέρα αποφάσεις της οικονομικής Επιτροπής να κινδυνεύουν με ακύρωση, μετά από προσφυγή στα δικαστήρια από τον έχοντα έννομο συμφέρον.

Το θέμα είναι σοβαρό. Και εάν δεν υπάρξουν άμεσες οδηγίες από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι δήμοι όλης της χώρας και ο δικός μας θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία τους.

Και οι καλά οργανωμένοι δήμοι κάποια άκρη θα την βρουν, για να ξεμπλέξουν το μπερδεμένο νομικό κουβάρι. Το ερώτημα είναι τι θα μπορέσει να κάνει ο δικός μας δήμος με τη διάλυση που επικρατεί στο εσωτερικό του.

Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: «Όλα τάχει η Μαριορή, ο φερετζές της λείπει».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου