Όταν τα ατομικά συμφέροντα ακύρωσαν ή ακυρώνουν μεγάλα έργα υποδομής στο νησί μας

Πέντε έργα υποδομής του νησιού πολεμήθηκαν και τα τρία ακυρώθηκαν από ντόπιους, που χρησιμοποιήθηκαν ως η αιχμή του δόρατος με άλλους κρυπτόμενους.

Αναφερόμαστε στο βιολογικό καθαρισμό της Παροικιάς, στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου, στον περιφερειακό της Παροικιάς, στο δεύτερο λιμάνι της Πάρου στο Μώλο των Μαρμάρων και στο βιολογικό καθαρισμό και τα δίκτυα αποχέτευσης της Αγκαιριάς- Αλυκής.

Ο βιολογικός της Παροικιάς κατασκευάστηκε, επειδή το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τη προσφυγή κατοίκων της περιοχής κατά του έργου. Ευτυχώς, γιατί πριν έτρεχαν τα βοθρόνερα στους δρόμους της Παροικιάς

Το νέο αεροδρόμιο πολεμήθηκε και πολεμιέται ακόμα με προσφυγές στο ΣτΕ και εκκρεμεί η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, που θα κρίνει, εάν ο διάδρομος θα παραμείνει στα 1400 μέτρα ή θα επιμηκυνθεί μέχρι τα 1799. Παρόλα αυτά και ως ημιτελές έργο λειτουργεί με κτηριακές υποδομές της πλάκας.

Ο δεύτερος περιφερειακός της Παροικιάς ακυρώθηκε με ευθύνη της τότε δημοτικής αρχής, όταν η προηγούμενη είχε ήδη ξεκινήσει τις μελέτες χάραξης. Τώρα που συνειδητοποιήθηκε η αναγκαιότητά του, είναι φοβερά δύσκολη η επαναχάραξη.

Ο βιολογικός καθαρισμός τριτοβάθμιας επεξεργασίας και τα δίκτυα αποχέτευσης στην Αγκαιριά – Αλυκή, που κάλυπταν το Καμάρι και το Βουτάκο, δεν πραγματοποιήθηκαν με απόφαση της τότε δημοτικής, ενώ η μελέτη των έργων βρίσκονταν σε εξέλιξη από την προηγούμενη.

Το δεύτερο λιμάνι στο Μώλο των Μαρμάρων, που διαπιστώθηκε η αναγκαιότητά του, μετά το ναυάγιο του Ποσειδώνα, που για μήνες δημιουργούσε πρόβλημα στη λειτουργία του υπάρχοντος, δεν πραγματοποιήθηκε επειδή πολεμήθηκε από κατοίκους των Βρυξελών, που διέθεταν στην περιοχή παραθεριστικές κατοικίες.

Για όλα τα προαναφερθέντα έργα υποδομής είχαν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις ή ήταν ανοιχτά προγράμματα χρηματοδότησης.

Όμως τα ατομικά συμφέροντα κατάφεραν και ακύρωσαν τα περισσότερα από τα σημαντικά αυτά έργα υποδομής και για να επιχειρηθεί η εκτέλεσή τους τώρα, θα απαιτηθούν μεγάλες προσπάθειες με αμφίβολα αποτελέσματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου