O Ιδιωτικός Τομέας πρέπει να είναι ΕΠΙΛΟΓΗ και όχι ΑΝΑΓΚΗ για τον ασθενή! Tης Φωτεινής Σαμαρά

 

Η πλημμελής πληροφόρηση οδηγεί σε στρεβλά συμπεράσματα.

 

Άσχετα με το τι πιστεύεται γενικότερα για τους ιδιώτες επιχειρηματίες, πάντοτε υπάρχουν διαφορές μεταξύ αυτών περί του πως εφαρμόζουν το πρόγραμμά τους υπέρ ή κατά των εργαζομένων και προς όφελος ή ζημία των πολιτών.

 

Δεν ενστερνίζομαι την άποψη ότι οι ιδιώτες ανήκουν απαραίτητα σε συγκεκριμένες πολιτικές πτέρυγες.

Αν σκεφτεί κανείς ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περί τις 300.000   https://www.taxheaven.gr/news/33224/h-aktinografia-twn-ergazomenwn-sthn-ellada-poses-einai-oi-amoibes-se-poio-tomea-ergazontai-oi-perissoteroi επιχειρήσεις, γίνεται αντιληπτό ότι οι περισσότεροι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

 

Είναι παρωχημένη πλέον η άποψη ότι οι ιδιώτες είναι συντηρητικοί, δεξιοί και σκληροπυρηνικοί στη Διοίκηση.

 

Υπάρχουν πολλοί προοδευτικοί επιχειρηματίες που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και διοικούν δημοκρατικά τις επιχειρήσεις τους.

Το “καινούριο” επιτυχημένο και αποτελεσματικό management, αν το μελετήσει κανείς, άλλωστε ,απευθύνεται και παραπέμπει σε  δημοκρατικά και “ανοιχτά” μυαλά.

 

Στο παρακάτω link https://www.aegeanpolyclinics.gr/imerida-gia-tin-igia-14122019/ φαίνεται ξεκάθαρα η τοποθέτηση μου και οι προτάσεις μου για την Υγεία στο νησί από το 2019.

 

Με πιο σημαντική ότι ο Ιδιωτικός Τομέας πρέπει να είναι ΕΠΙΛΟΓΗ και όχι ΑΝΑΓΚΗ για τον ασθενή.

 

 

Επειδή το θέμα είναι οι δημοτικές εκλογές και όχι οι επιχειρηματίες και τα Πολυιατρεία , δεν θα επεκταθώ.

 

Θα πρέπει βέβαια να υπενθυμίσω ΌΤΑΝ  θελήσαμε ως επιχείρηση να συνεργαστούμε με τον ΕΟΠΥΥ μέσω σύμβασης έτσι ώστε να εξυπηρετούνται ΔΩΡΕΑΝ 1500 παιδιά στο νησί και εγκριθήκαμε επίσημα από τον εν λόγω φορέα…δεν προχώρησε διότι η άδεια λειτουργίας του ιατρείου είναι στο όνομα μου δηλαδή του επιχειρηματία !!!!

Γιατί ανήκω στο ΦΕΚ των Πολυιατρείων και όχι ιδιωτικού ιατρείου. Τα ιατρεία δεν ανήκουν στους ιατρούς αλλά στην επιχείρηση άρα και η φιλοσοφία στο πως θα λειτουργήσουν ανήκει στην επιχείρηση. Οι ιατροί είναι συνεργάτες μέσω συμβάσεων με τους όρους της επιχείρησης.

 

Στην Πάρο μας εκείνη την περίοδο που κάναμε την διαδικασία για να συνάψουμε την σύμβαση δεν υπήρχε Παιδίατρος στο ΚΥ αλλά και κανένας ιδιώτης Παιδίατρος δεν εξυπηρετούσε δωρεάν μεσω ΕΟΠΥΥ.

 

Ήμασταν η μόνη πιθανότητα για να εξυπηρετηθούν μέσω της επιχείρησης μου και του Παιδιατρικού Τμήματος 1500 παιδιά δωρεάν!

 

Δεν θα άφηνα έτσι εύκολα να κολλήσουμε στα γραφειοκρατικά για κάτι τόσο σημαντικό οπότε και απευθύνθηκα στον τότε Δήμαρχο κο Κωβαίο αλλά δεν έδωσε καμία σημασία και δεν ασχολήθηκε.

 

Απευθύνθηκα χωρίς καν να τον γνωρίζω στον τότε Έπαρχο κο Κώστα Μπιζά και αμέσως ασχολήθηκε ουσιαστικά γιατί αντιλήφθηκε πόσο σημαντικό είναι η δωρεάν παιδιατρική φροντίδα τόσων παιδιών στο νησί που στερείται δημόσιας παιδιατρικής φροντίδας!

 

Έστειλε αμέσως επίσημα έγγραφα σε όλους τους αρμόδιους φορείς και δεν σταμάτησε εκεί.

Παρακολουθούσε την εξέλιξη και ενημέρωνε.


Το πάλεψε και ας μην ήταν στην δικαιοδοσία του και στις υποχρεώσεις του.

 

Ενδιαφέρθηκε τότε να προωθήσει το θέμα στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να παρακαμφεί η γραφειοκρατία με την ένδειξη του επείγοντος λόγω νησιωτικότητας με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

 

Όπως αντίστοιχα έγινε και στον καιρό της πανδημίας ! 

Οι μόνοι που ασχολήθηκαν ήταν ο κος Ροκονίδας και ο κος Μπιζάς. Δύο υποψήφιοι που εκτιμώ και σέβομαι πολύ.   

Ο κος Κωβαίος ήταν απών  πέραν του χρόνου που αφιέρωσε για  να με προσβάλλει ως πολίτη μιας και έτσι κλήθηκα εκ μέρους του στο γραφείο του Δημάρχου, επειδή τόλμησα να συνεργαστώ, όπως είπε , και να ενημερώσω τον κο Ροκονίδα για θέματα που αφορούσαν την Υγεία και τον Covid-19. 

Το να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους ανεξαρτήτου κόμματος για να προάγουμε με ασφάλεια την Δημόσια Υγεία μόνο συναλλαγή κάποιος δεν θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει.

 

Οι υποψήφιοι αλλά και οι ψηφοφόροι όλων των παρατάξεων καλό θα είναι να μην εκθέτουν με τοποθετήσεις χαμηλού επιπέδου τους Επικεφαλείς τους! Μ.Μ.Ε που επιθυμούν τροποποιημένα κείμενα πολιτών  γιατί δεν εξυπηρετούν τις παρατάξεις που υποστηρίζουν μόνο τρομοκρατία θυμίζουν.


Συνετό είναι λοιπόν πριν κάποιος κρίνει να ενημερώνεται ουσιαστικά και όχι επιφανειακά.

 

 

Απαραίτητο να μην προσβάλει πολίτες που τοποθετούνται και γνωστοποιούν την άποψη τους μιας και το Σύνταγμα προβλέπει Ελευθερία Λόγου!

 

 

 

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiExhw558VFqNiU2qtYdvYY17TfG8HSXSyc6_uMSVs3ovS3m9-HVsTTL04pwYd8PKmI5fsNhAvyajAb_ZEMjtJeGmWGSUuDxR5qEmggiUmpYCwXzKm5hzgabECyrHDObhYF_Lw4PIiw86k/s300/samara-1-229x300.png

  γράφει η Φωτεινή Σαμαρά

Επιχειρηματίας

ΜΒΑ Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου