Άναμμα ή Προσάναμμα;

Το εναρκτήριο λάκτισμα του εορτασμού Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου στην Παροικία.

Ο μέγας απών, το άναμμα του Δένδρου, που θα γίνει μελλοντικά. Το γεγονός ξένισε τους Παριανούς, και φυσικά το σχολίασαν.

Αλιεύσαμε στο Διαδίκτυο, και παραθέτουμε σε λογική σειρά:

Χτες, 2 Δεκεμβρίου, έγινε στην Πλατεία Εκατονταπυλιανής, στην Παροικιά, η μεγάλη εναρκτήρια Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση.

Συμμετείχαν Σύλλογοι και Φορείς της Πάρου, και το κέφι κράτησε από τις 7 το απόγευμα, μέχρι αργά το βράδυ.

Η προσέλευση ήταν τεράστια, από όλη την Πάρο.

Διοργανώθηκε με το καλύτερο τρόπο από την Κοινότητα Πάρου, και όλα τα εύσημα πάνε στην Πρόεδρό μας, Μαργαρίτα Αργουδέλη, που κατόρθωσε να υπερκεράσει όλες τις αντιξοότητες από όπου κι αν εμφανίστηκαν.

(Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου)

“ Η έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων στο νησί μας που πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στην πλατεία της Εκατονταπυλιανής στην Παροικία αγκαλιάστηκε από την μαζική συμμετοχή των πολιτών.

Μπορεί να είχαμε ελάχιστους πόρους και μέσα, είχαμε όμως το μεράκι και την έμπνευση ως Κοινότητα Πάρου να δημιουργήσουμε μία φιλόξενη εορταστική εστία σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τον ερχομό των Χριστουγέννων στην πόλη μας.

Τραγουδήσαμε, μοιράσαμε γλυκά και ευχές, δώσαμε χώρο στα παιδιά των σχολείων μας να μοιραστούν τις δημιουργίες τους και ανταμώσαμε με Αγάπη!

Η Κοινότητα Πάρου επιδίωξε να "ανάψει" το δέντρο της πλατείας στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Όμως, η ενέργεια αυτή δεν έτυχε της αποδοχής και υποστήριξης της Δημοτικής Αρχής.

Η καθιερωμένη εκδήλωση του Δήμου Πάρου για το Άναμμα του Δέντρου στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου.

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά των σχολείων μας, τους συλλόγους της πόλης μας και τις χορωδίες του Π.Σ. Αρχιλόχου και του Ωδείου Μυθωδία που πλαισίωσαν την χθεσινή εκδήλωση ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μία ζεστή αγκαλιά.”

(Μαργαρίτα Αργουδέλη, Πρόεδρος Κοινότητας Πάρου)

Και όμως είναι αλήθεια!!!

Στην εκδήλωση για ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

Μετά από τόσο καιρό χαρήκαμε ότι τα παιδιά μας θα δουν το άναμμα του δέντρου αλλά......

Μας ενημέρωσαν ότι δεν άλλαξαν λάμπες.... και δεν θα γίνει το άναμμα

(Μανώλης Ακάλεστος)

Το Έλατο

Ω έλατο, ω έλατο,
της Πάρου το αγέλαστο.
Τι ωραία που είσαι σκοτεινό,
μοιράζεις θλίψη στο χωριό.
Ω έλατο, ω έλατο,
της Παροικιάς αξέχαστο!

Ω έλατο, ω έλατο,
φέτος θα είσαι ανέκφραστο.
Κουράστηκες να κουβαλάς,
τις μπάλες σου ολοχρονιάς.
Ω έλατο, ω έλατο,
φέτος θα είσαι ασκέπαστο.

Ω έλατο, ω έλατο,
φέτος θα είσαι ανέπαφο.
Χωρίς λαμπιόνια στα κλαδιά,
δίχως ελπίδα στη καρδιά.
Ω έλατο, ω έλατο,
στη Παροικιά ακρέμαστο.

Ω έλατο, ω έλατο,
χαθήκαν οι ελπίδες.
Που έφερνες με το χιονιά,
στα στολισμένα σου κλαδιά.
Ω έλατο, ω έλατο,
σκοτάδι στις σελίδες.

Ω έλατο, ω έλατο,
Χριστούγεννα δεν θυμίζεις.
Ήσουν ο φάρος στη στεριά,
φαινόσουν από μακριά.
Ω έλατο, ω έλατο,

Χριστούγεννα δεν θυμίζεις.
Στης Παναγίας την Αυλή,
δεν έχεις λάμψη γιορτινή.
Ω έλατο, ω έλατο,
Χριστούγεννα δεν θυμίζεις.

(Πάρος, 2-12-2022

Χριστόδουλος Μαούνης)

Σχετικά με το …μη άναμμα … του δένδρου , θα ξεκινήσω διαφορετικά

Καλά Χριστούγεννα και Ειρήνη

ΑΛΛΑ….

Όταν ήταν πολλοί οι συμπολίτες μας που πήγαν στη πλατεία για να δουν το φωταγωγημένο δένδρο , και τους λέτε ότι η πρόσκληση δεν γράφει κάτι τέτοιο, ναι μεν έχετε δίκιο …. αλλά δεν διαφέρει με τον διαμαρτυρόμενο πελάτη της τράπεζας που δεν διάβασε τα ψιλά γράμματα του δανείου !!!

Με δεδομένο ότι έχουν οι περισσότεροι συσχετίσει την γιορτή στην πλατεία Εκατονταπυλιανής με το άναμμα του δένδρου …..κάπου λάθος κάνατε στην επικοινωνία του δρώμενου

Καλές γιορτές σε όλους

(Λουΐζος Κοντός)

Μαργαρίτα μπράβο σε όσους έτρεξαν για να γίνει η οποία εκδήλωση γιατι γνωρίζω ότι ακόμα και ένα τσάι να θελει να προφέρει κάποιος θέλει τρέξιμο .

Ομως οι περισσότεροι δεν ήξεραν ότι δεν θα ανάψει το δέντρο ,αλλα περίμεναν αυτή είναι η αλήθεια ,και σεις επιδιώξατε έγραψες ....αλλά δεν καρποφορήσε μάλλον.

Εγω προσωπικά και ξεκαθαρα λεω ενοχλήθηκα που η Παροικια δεν άναψε πρώτη το δέντρο αφου πρώτη υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα αφου ειναι η πρώτη που υποδέχεται τον κόσμο στο λιμάνι αφου ειναι η πρώτη από άποψη κόσμου στο νησί και στην τελική γαμω το στανιό μου είναι η δεν είναι η πρωτεύουσα του νησιού ; Είναι η δεν είναι το κέντρο των δημοσίων υπηρεσιων ειναι η δεν είναι η πιο εμπορική περιοχή του νησιού .Είναι η δεν είναι αυτή την εποχή η μόνη που διαθέτει τα περισσότερα ανοιχτά καταστήματα εστιατόρια , καφε κλπ.

Επιτελους γιατι δεν μιλάτε με ξεκάθαρες κουβέντες οχι εσυ, όλοι όσοι ξερουν οτι η Παροικια συνεχως αδικείται αλλα δεν πρέπει να το σηκώσουμε ψηλα για να μην χαρακτηριστούμε τοπικιστες .Όχι ρε γαμωτο δεν με νοιάζει αν θα ανάψει ένα άλλο δέντρο στις 15 .Χτες άναψε η φάτνη ,χτες μετά από δύο χρόνια ηρθε ο κόσμος να μετρήσουν αντίστροφα και να ανάψει το δέντρο. Βαρέθηκα συνεχως τις δόσεις στη ζωή μας αυτο το λίγο λίγο .Δώστε ρε δυναμη δώστε αυτο το πολυ που λείπει απ τις ζωές μας κι ας είναι ένα και καλο .Αυτό το γαμωαυριο κανεις μας δεν το ξέρει.

(Gina Paros)

Για χρόνια ξέραμε ότι τα Χριστουγεννιάτικα ‘δεδομένα’ για την Παροικιά, ήταν το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο στην Πλατεία Εκατονταπυλιανής και το Καΐκι στην Πλατεία Μαντώς.

Φέτος, η Αροκάρια για διάφορους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την διοργάνωση από την Κοινότητα Πάρου, παραμένει σβηστή, το δε Καΐκι, ως συνήθως είναι η αλήθεια, έρχεται-δεν έρχεται-έρχεται.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και θα ανάψει Χριστουγεννιάτικο δένδρο, στην Πλατεία Μαντώς, στις 16/12.

Το που θα βρεθούν χρήματα για αγορά του, τη στιγμή που το πενιχρό budget της Κοινότητας έχει μηδενιστεί, προφανώς λίγοι το ξέρουν και θα είναι έκπληξη!

Και του Χρόνου;


Ωχ Παναγιά μου... Χαλκομανία έγινα ο Άγιος...
Που 'ναι το δέντρο ορεεεεεεεε!!!
Ανάψτε κανα' φως να βλέπουμε που πάμε ορεεεεεεεεεεεεεεε!!!

Τη φωτογραφία επέλεξε ο Αριστοφάνειος Επάκτιος


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου